28.09.2013 г.

Талиатели с орехи и горгонзола



                                                 И за днес рецептата е паста ....надявам се да ви хареса :) !


Продукти за 2 порции :
 
200 гр. прясна паста (  талиатели ) 
150 гр. горгонзола 
150 мл. сметана за готвене 
5-6 ореха 
мак 

Сварете пастата според указанията на опаковката . В тиган разтопете сиренето , добавете сметаната и счуканите на едро орехи . Посолете леко  . Прецедете готовата паста и я изсипете в тигана със соса. Разбъркайте на включен котлон 1-2 мин. Отнемете от огъня , разсипете в чинии , поръсете с макови семенца и сервирайте с чаша розе ! 

                                                            Да ви е сладко :) ! Чаооо ! Хубава съботна вечер ! 




7 коментара:

  1. Харесва ми и още как :) Много апетитно изглежда! Паста с орехи и мак съм яла, но в сладък вариант. За солен не ми е минавало през ума. Приятна вечер, Ив!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Охооо , чакай да видиш как ще се ококори Роби като му кажа ,че има сладка почти такава :) ! И на него през ум не му минава :) !
      Хубава и твоята вечер , Снежи !

      Изтриване
  2. Любима храна! Любими цветове! Възхитена съм Ивана!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Бети ! Радва ме вниманието ти !

      Изтриване
  3. Ivana.. This looks so good! I had Pasta with walnuts in Rome, but not with Gorgonzola! What a lovely combination! You solved what I am going to prepare for Saturday dinner!

    ОтговорИзтриване
  4. Любимата паста! Много хубави снимки, Ив! Харесва ми този изкушаващ вид, който има и непременно ще се възползвам и от това твое предложение. Прекрасна неделя! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Интересна и предизвикателна комбинация!
    Ив, приятна неделна вечер!

    ОтговорИзтриване