Обичате ли ньоки ? Ако отговора е '' не '' след тази рецепта се надявам да станат ваше любимо ястие :) ! Приготвянето на ньоки в къщи не изисква много време ,а как да ги направите вижте в тази моя стара рецепта ! За днешната рецепта обаче ньоките са от магазина :) ...ето продуктите :
За 2 порции :
350 гр. ньоки
150 гр. пушена сьомга
200 мл. сметана за готвене ( заквасена )
1 лукче ''шарлот''
1 скилидка чесън
няколко стръка магданоз
чер пипер
зехтин
В дълбок тиган запържете лука и чесъна . Поръсете с магданоза и нарязаната наситно сьомга . Запържете още 1-2 мин. и отстранете от огъня .
Във вряща подсолена вода изсипете ньоките . Когато изплуват на повърхността ги прехвърлете с решетъчна лъжица в тигана с рибата . Изсипете сметаната , върнете на котлона отново за минута две . Сервирайте веднага поръсени с чер пипер и магданоз .
Ще ви хареса :) ! Да ви е сладко и от мен чаоооо :* !
И с домашни ньоки!
Харесва ми и ще как, Ванче, прекрасно ястие! И видът му, и самите продукти, и подправките... Всичко си е на място. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ,Гери !
ИзтриванеСамо да намеря ньоки тук и веднага ще ги направя, Ванче! Че еднъж се трепах да си правя аз :))
ОтговорИзтриванеПовтарям се :) но наистина изглеждат много апетитно, а за вкуса - мога само да предполагам, щом са със сьомга :)
Поздрави далечни и хубави събота и неделя :)
Е , как се трепа , че те се правят по-лесно отколкото да правиш паста :) ! А иначе наистина е много вкусно ! Благодаря !
ИзтриванеХубав уикенд ,Пепи !
Ха сега де :) на пастата и хванах цаката и сутринта преди работа дори прави, за да оставя за обяд :)
ИзтриванеМай ще се пробвам пак с ньоките.
Обичамееееее!Обичаме и ньоки,и сьомга,...и сметана.....Прегръдки,Ив:)))!
ОтговорИзтриване:))) Прегръдка и за теб ,Миленка !
ИзтриванеЧудни са, Ив! А този аромат на сьомга ще ме преследва цял ден:). Прекрасен уикенд!
ОтговорИзтриванеРазкошни са станали!
ОтговорИзтриванеАз съм фен на всичко, което приготвяш, така че и тук няма да остана безралчина;)
ОтговорИзтриванеВидях някъде да продават, така че само да си спомня и ще си облизвам пръстите;)
Хубава неделя, Ивана@!
Кате ,
ОтговорИзтриванеТраянче ,
Мъхче ,
благодаря Ви ,мили дами :)! Хубава неделна вечер и спорно начало на новата седмица !
Прекрасни ястия приготвяте!
ОтговорИзтриванеМоже ли рецепта за ньоки с четири сирена?
Предварително,много Ви благодаря!
Благодаря!
ИзтриванеЗа 4 порции:
600 гр. ньоки
150 гр. горгонзола
80 гр. таледжо
80 гр. ементал
80 гр. пармезан
200 мл. пълномаслено мляко
В тиган загрявате млякото , добавяте всички сирена нарязани на парчета и бъркате докато се разтопят! В подсолена вода вряща пускате ньоките наведнъж, когато започнат да изплуват на повърхноста ги прехвърляте в решетъчна лъжица при соса. Разбърквате добре ястието и поднасяте веднага. Не съм готвила ньоки така, прочетох рецептата в интернет. А иначе в блога има качамак с четири сирена! :) Да ви е сладко!