6.09.2013 г.

Ризото със салца от черен трюфел - Risotto alla salsiccia e tartufo nero


И след рецептата за талиатели със салца от черен трюфел идва ред на ризото с тях ! Във вкуса на трюфела или се влюбваш от пръв поглед или не го понасяш . При мен беше любов na prima vista :) ! 
Рецептата е от тук , като съобразих пропорциите от продукти за две порции . 

Продукти : 
8 с.л ориз 
1 малка прясна наденица 
1 лукче ''шарлот''
1 скилидка чесън 
2 ч.л. салца от черен трюфел
2 с.л. настърган пармезан 
1 к.ч. бяло вино 
около 1 л. зеленчуков бульон 
зехтин

В дълбок тиган налейте чашка зехтин , сложете ситно нарязания лук и чесън и ги запържете леко . Прибавете раздробената наденичка и когато леко смени цвета си налейте виното . Изчакайте няколко мин. да се поизпари алкохола,  изсипете ориза и пържете като бъркате непрекъснато 5-6 мин. Започнете да наливате от бульона по черпак и когато течноста се поеме от ориза налейте пак . Така докато сварите ориза до желаната от вас твърдост . Изключете котлона , добавете салцата и пармезана и разбъркайте ризотото . Сервирайте веднага . Да ви е сладко !
                                                                     От мен чаоооо и хубави почивни дни :) ! 



10 коментара:

  1. Ванче, май те е омагьосал този трюфел и смело експериментираш с него. Чудесно ризото! Изглежда страшно добре, за вкуса ще се доверя на теб.
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Гери ! Наистина ми харесва и докато не свърши бурканчето ще ви тормозя с такива рецепти :)) !
      Поздрав и хубав уикенд !

      Изтриване
  2. Ивче, не съм опитвала трюфел :)
    Но ризотото изглежда чудесно !
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  3. Мога само да гадая за вкуса на трюфела, но ризотото е станало страхотно!

    ОтговорИзтриване
  4. Което би трябвало да ми напомни, че забравям да се оглеждам по рафтовете на магазините за него. Мисля, че и аз ще се влюбя- изглежда доста привлекателно. А какво казва за него злоядия Роби?;)Ако на него му допада, няма как на нас да не хареса!
    Прегръдка Ивана!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аааа Роби тук първи подава чинията :) ! Харесва му и паста и ризото , а за бъркани яйца с трюфел душа дава :) !
      Прегръдка ,Мъхче и хубав уикенд !

      Изтриване
  5. Салцата от трюфел определено ме заинтригува. Трябва да се намери начин и да се опита :) А за това ризото и аз бих подала първа чинийката :)

    ОтговорИзтриване
  6. Ив, със сигурност е страхотно! След като опитах първо рецептата ти за талятели идва ред и на ризотото :)) И моята нова любов се нарича салца от черен трюфел :), благодарение на теб! Благодаря ти, мила! Прегръдки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване