21.01.2014 г.

Зимна супа с жито и месоЧестна дума по-вкусна зимна супа не съм яла, като изключим куркудената чорба на свекърва ми преди много години правена от мръвки на току-що закланото прасе и зелева чорба! Разбира се Роби и тук намери кусур ...имала месо! Въпреки това сърба с голямата лъжица като старателно избягваше парченцата месце  :)!   В случая тази тук е с телешко, но ще опитам следващия път със свинско, а защо не и с пилешко.....Рецептата е от едно малко книжле ''Cucina, no problem''!Продукти за 4 порции:

120 гр. жито
300 гр. телешко месо
1 морков
1 глава лук
1 стрък селъри (целина)
1/2 стрък праз лук
картоф
сол 
зехтин
чер пипер (по желание)

Измийте житото и го кипнете с малко вода. Прецедете го, измийте го отново и изсипете я тенджера с 2 л. вода. Сложете месото, посолете и варете супата около 40-50 мин.след което добавете нарязаните на дребно зеленчуци. и продължете варенето още 25-30 мин. При поднасяне полейте със зехтин и щипка чер пипер. Ще се изненадате от вкуса и :)! 

                                                                               Да ви е сладко! Чаооо! Хубав вторник! 
11 коментара:

 1. Интересна рецепта / заради житото/ и великолепни снимки!
  С удоволсвие бих хапнала една такава зимна супа! И непременно да е с месо!
  Приятен ден, Ив!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, Боряна...и за мен е така... с месо :)!
   Хубав ден!

   Изтриване
 2. И за мен ... и за мен ... нека да е с месце Ив :)

  ОтговорИзтриване
 3. Ех, този капризен Роби, Ванче... Ако я сервирам на моя господин, гарантирам ти, че още повече кусури ще намери. Ама да си отразяват те, аз я харесвам много, страшно вкусно изглежда. :)
  Поздрави! :)

  ОтговорИзтриване
 4. Ех, този злояд Роби, бе;)
  Ивана, никак не бих се дърпала на тази зимна супа. Особено ако вземе да намине зимата за малко;) Искаше ми се малко снежец. Хубава вечер!

  ОтговорИзтриване
 5. Никога не съм яла подобно нещо. Изглежда така стоплящо и питателно. Наистина богата зимна чорба! Заминава в тетрадката!

  ОтговорИзтриване
 6. Хм, една от типичните словенски супи, явно популярна и в Италия, изглежда доста примамливо! Хубава сряда, Ив!

  ОтговорИзтриване
 7. И аз попадах преди време на подобна рецепта, а от миналата година ми е влязло в главата да пробвам супа с жито, но все се залисвам с нещо друго и забравям. Казваш, много е вкусна, а? На мен ми изглежда доста обещаващо Ще взема да си я отбележа, Ивана, че да я сготвя най-после :)
  Поздрави и прекрасна вечер!

  ОтговорИзтриване
 8. Интересна и необичайна комбинация и трябва се пробва!
  Приятна вечер, Ив!

  ОтговорИзтриване
 9. Благодаря ви, момичета!
  Хубав петък!

  ОтговорИзтриване
 10. И аз ще я пробвам. С телешки джолан. Изглежда ми много апетитна . Ей, какво нещо е снимката ! Вярно си е, че човек се храни първо с очите :)

  ОтговорИзтриване