Рецептата е от тук!
Продукти:
250 гр. брашно
80 гр. нишесте
60 гр. смлени сурови бадеми
3 яйца
160 гр. захар
120 гр. краве масло
180 мл. прясно мляко
1 бакпулвер
4 ябълки
сока и кората на 1 лимон
1 ванилия
1-2 с.л. кафява захар
30 гр. филирани бадеми
Нарежете две от ябълките на малки парченца и ги залейте с лимоновия сок. В дълбока купа разбийте с миксер яйцата и захарта. Размесете брашното, смлените бадеми, бакпулвера и нишестето и го добавете на порции разбивайки на най-ниската степен на миксера. Излейте на струйка първо прясното мляко, а след него разтопеното и леко охладено краве масло. Ароматизирайте сместа с настърганата лимонова кора и ванилията. Добавете нарязаните на малки парчета ябълки. Застелете кръгла форма с откопчващ се ринг с хартия за печене. Изсипете кексовата смес в нея и подравнете. Обелете и нарежете две ябълки на резенчета. Наредете ги върху сместа, поръсете с кафява захар и филирани бадеми. Изпечете сладкиша на 180 гр. долна решетка в предварително загрята фурна с вентилатор!
Готовият сладкиш охладете и поръсете с пудра захар.
Мек и много ароматен ...да ви е сладко:)!
Тюх! Къде ми е сега кафето? Макар и малко късничко за кафе, за сладкиш, особено с тези аромати, никога не ми е късно. Мога даже посред нощ да стана за парче такова! Прегръдка, Ивана!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и от мен, Мъхче...докато ти отговоря стана време за сутрешно кафе:)!
ИзтриванеСладко кафенце и слънчев, усмихнат ден ти пожелавам! :)
Ив, прелестен е, просто! Поредната ти вълшебна рецепта! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате, благодаря ти, мила!
ИзтриванеПрегръдка!
Чудесен сладкиш,Ваня.Почитатели сме на ябълките , а в този сладкиш те са чудесно допълнение.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Ели, и аз много обичам сладкиш с ябълки....виж сурови прябва да ми ги изпишат с рецепта за да ги ям:)!
ИзтриванеПоздрави! Хубав пролетен ден ти пожелавам!
Пухкав и ароматен сладкиш! Вкусен сладкиш!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
А аз си умирам за ябълки! Пък и с бадеми... Ммм, Ванче, прилегна ми на сърцето този твой златен десерт. :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Ааа, Иванче, за мен сладкишите с ябълки са ... зимни:), затова ще запазя рецептата за тогава, а сега ще се насладя на снимките ти:)
ОтговорИзтриванеПухкав,пръхкав и златист,чак до мен се носи аромата на този невероятен сладкиш,Ваня!Прекрасен е!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеПреди малко направих сладкиша, чудесен е ! Мирише,два етажа надолу, вече и гости имам :-) Поздрав за хубавата рецепта!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! :)
ИзтриванеРазсмяхте ме, да ви е сладко на Вас и на гостите Ви! :))