15.04.2015 г.

Сладкиш с кисело мляко и капки шоколад



Рецептата е от тук! Лесна, много обикновена и идеална за закуска! Моите капки като истински капки нападаха по дъното, но сладкиша си беше все така вкусен:)! 


Продукти:
260 гр. брашно
180 гр. захар
3 яйца
250 гр. килсело мляко
100 мл. олио
1 бакпулвер
150 гр. шоколадови капки
1 ч.л. есенция ванилия

С миксер разбийте яйцата и захарта на пяна. Добавете лъжица по лъжица киселото мляко все така разбивайки с миксера, този път на най-малката степен. Ароматизирайте с ванилията. Брашното размесете добре с бакпулвера. Изсипете го на порции в яйчената смес. Излейте олиото на струйка. Шоколадовите капки навлажнете леко с няколо пръски вода и поръсете с брашно. Разтръскайте съда с тях за да полепне брашното. Изсипете ги в кексовата смес. Застелете форма (24 см.) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Изпечете сладкиша на 180 гр. във фурна с вентилатор долна решетка за около 25-30 мин. Охладете и поръсете с пудра захар. 
Да ви е сладко :)! Чаооо и хубава сряда! 


9 коментара:

  1. Христос воскресе!
    Прекрасен сладкиш, чудесни снимки и празнично настроение!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Воистина Воскресе!
      Благодаря, Боряна! Хубав и усмихнат четвъртък ти пожелавам :)!

      Изтриване
  2. Простичките неща са най-вкусни. :) Чуден е, Ванче, поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, както винаги си много мила! Благодаря:)!
      Поздрав и за теб с пожелание за хубав ден!

      Изтриване
  3. Така хубаво си го сервирала, Ив! Какво му трябва в момента на човек: сладкиш, кафе и приятна компания:) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Дето казва мъжа ми - щом е с шоколад е хубаво!
    Ох, как бих си пила кафенцето с теб...

    ОтговорИзтриване
  5. И не само за зкуска. В това хубаво време тия дни, едно такова на дворче с кафенце, би било щастливо!

    ОтговорИзтриване
  6. Толкова е пухкав сладкиша ти,Ваня,че ми идва да се пресегна на мига за парченце!Обичам такова тесто с олио и кисело мляко,винаги става вкусно,някак по-въздушно и рехаво печивото и не стои сухо.
    Минах и през великолепния ти козунак-разкошен и майсторски оформен и изпечен!
    Поблазни ме и паят с грах,обаче най-много бурни аплодисменти ще ти поднеса за тимбалото-уникална си!
    Много труд,старание и любов струи от всяка публикация,браво!
    Прегръдка и хубава събота,мила!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесно допълнение към кафенцето!
    Успешна нова седмица, Ив!

    ОтговорИзтриване