27.04.2015 г.

Задушени свински филенца с артишок


Продукти за две порции:
6 бр. тънко нарязани свински филета
4 артишока
4 скилидки чесън
щипка пресен ситно нарязан магданоз
1 к.ч. бяло вино
1 к.ч. зехтин
1 к.ч. зеленчуков бульон
зърна чер пипер
млян чер пипер

В голям тиган налейте зехтин, наредете  овкусените със сол и млян чер пипер филетата и ги полейте с чашка бяло вино. Захлупете съда и задушете месото за 5 мин. Почистете артишока (вижте как тук) и го нарежете на четвъртинки. В друг тиган налейте 1 к.ч. зехтин, сложте няколо цели обелени скилидки чесън, щедра щипка нарязан магданоз и артишока. Върху него наредете задушените филета, полейте с кафена чашка бяло вино и също толкова зеленчуков бульон. Поръсете с 1 ч.л. чер пипер на зърна.  Захлупете съда и задушавайте ястието на слаб огън 30 мин. Сервирайт топло. 
Да ви  сладко:)! Чаооо!




4 коментара:

  1. Този артишок още не съм го опитала, освен маринован. А пък твоите изкушения край нямат. Я кажи какво да гледам, за да знам, че един пресен артишок е наистина пресен. Поздравче, Ивана!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъхче, няма нещо особенно за гледане дали е пресен или не артишока. Поне една седмица изглежда като току-що откъснат, после поувяхва, но се държи още няколко дни:)!
      Прегръдка и дано срещата с артишока ти хареса! ХУбав вторник!

      Изтриване
  2. Ах, че хубаво, Иванче!
    Другия път като купя филе ще го опитам това, изглежда фантастично!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Марийче! Надявам се да ти хареса :)!
      Поздрави! Хубав ден!

      Изтриване