Продукти за две порции:
6 бр. тънко нарязани свински филета
4 артишока
4 скилидки чесън
щипка пресен ситно нарязан магданоз
1 к.ч. бяло вино
1 к.ч. зехтин
1 к.ч. зеленчуков бульон
зърна чер пипер
млян чер пипер
В голям тиган налейте зехтин, наредете овкусените със сол и млян чер пипер филетата и ги полейте с чашка бяло вино. Захлупете съда и задушете месото за 5 мин. Почистете артишока (вижте как тук) и го нарежете на четвъртинки. В друг тиган налейте 1 к.ч. зехтин, сложте няколо цели обелени скилидки чесън, щедра щипка нарязан магданоз и артишока. Върху него наредете задушените филета, полейте с кафена чашка бяло вино и също толкова зеленчуков бульон. Поръсете с 1 ч.л. чер пипер на зърна. Захлупете съда и задушавайте ястието на слаб огън 30 мин. Сервирайт топло.
Да ви сладко:)! Чаооо!
Този артишок още не съм го опитала, освен маринован. А пък твоите изкушения край нямат. Я кажи какво да гледам, за да знам, че един пресен артишок е наистина пресен. Поздравче, Ивана!
ОтговорИзтриванеМъхче, няма нещо особенно за гледане дали е пресен или не артишока. Поне една седмица изглежда като току-що откъснат, после поувяхва, но се държи още няколко дни:)!
ИзтриванеПрегръдка и дано срещата с артишока ти хареса! ХУбав вторник!
Ах, че хубаво, Иванче!
ОтговорИзтриванеДругия път като купя филе ще го опитам това, изглежда фантастично!
Благодаря, Марийче! Надявам се да ти хареса :)!
ИзтриванеПоздрави! Хубав ден!