19.07.2016 г.

Шоколадов сладкиш с праскови и ром


Сочен, ароматен и много вкусен-това е сладкиша пред вас! Освен това се прави лесно, пече се бързо и свършва веднага!


Продукти:
250 гр. брашно
200 гр. захар
4 малки яйца 
100 мл. слънчогледово олио
100 мл. прясно мляко
125 гр. черен шоколад
30 гр. какао
 1 к.ч. ром
1 бакпулвер
400 гр. нарязани праскови 



Начупете и разтопете шоколада на водна баня. В купа счупете яйцата и  захарта и ги разбийте за 4-5 мин. с тел. Излейте олиото, рома и прясното мляко. Добавете леко охладения разтопен шоколад. Пресейте брашното, какаото и бакпулвера и на порции го добавете към течната смес бъркайки с тел. Сложете обелените и нарязани на парченца праскови. 
Застелете форма (26см.) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Изсипете сместа. подравнете и изпечете сладкиша на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин. Не го препичайт много,  ще стане сух! 
Готовият сладкиш охладете на решетка. Поръсете с пудра захар и ....
...... да ви е сладко :)! Чаооо! Хубав вторник! 



12 коментара:

  1. Чудесен! Много обичам сочните сладкиши. Ще пробвам, задължително!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Валя!
      Мисля,че ще ти хареса, защото е много ароматен и сочен, остана мекичък даже след няколко дни!:)

      Изтриване
  2. Колко се харесват такива шоколадови сладкиши у дома! Тъкмо е сезона на прасковите.

    ОтговорИзтриване
  3. Забравих - добави захарта в начина на приготвяне.
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Красота на красотите....!Съчетала си всичко любимо в този сладкиш,Ив!Прекрасна рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Миленка!
      Най-обикновен сладкиш, но много вкусен! :)

      Изтриване
  5. Ще го направя непременно, и то в близките дни, да знаеш.
    Единствено ром нямам, пък и не ми се купува цяла бутилка, с какво да го заменя, с есенция ром и друг алкохол?

    ОтговорИзтриване
  6. Аз го напрвих със сливи и без ром-много е вкусен.

    ОтговорИзтриване
  7. Сладкиша стана много ароматен и вкусен, благодаря за рецептата.
    Анна

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз Ви балгодаря, Ана!
      Радват ме такива коментари! :)
      Хубава седмица!

      Изтриване