18.07.2018 г.

Печени рулца от тиквички с кренвирш - Involtini wurstel e zucchine al forno


Лятно, вкусно и малко по-различно от обикновените ястия с тиквички. Може да го хапнете с млечен сос, с таратор или салатка по ваш вкус. Опитайте! 


Ще ви изброя само продуктите, вие си решете количеството:
тиквички
кренвирш
галета
домати
магданоз
чесън
зехтин
пармезан (по желание)


Нарежете тиквичките на тънки ленти. Посолете ги, полейте със зехтин, поръсете с щипка ситно нарязан магданоз и пресована скилидка чесън. Размесете хубаво и оставете  да се мариноват за 30 мин. Ако имате време е хубаво да постоят и повече. В купа изсипете галета, добавете сол, много ситно нарязан магданоз и чесън. Налейте зехтин и объркайте докато галетата се намокри добре. Нарежете парчета кренвирш с ширината на тиквичките. Моите бяха малки и парчетата кренвирш бяха около 2 см. Изсипете галетата в голяма чиния за да ви е по-удобно. Прекарайте в нея  всяка лента тиквичка от двете страни. В единия край сложете парче кренвирш и завийте на рулце. 


Наредете рулцата в подмазана с олио тавичка. Наоколо подредете парчета домати също овкусени  с галета. Изпечете в предварително загрята  на 200 гр. фурна с вентилатор за около 20 мин. Пет минути преди да извадите тавата от фурната поръсете с пармезан или още по-добре с кашкавал! 
Да ви е сладко :)! Чаооо! 


2 коментара:

  1. Непременно ще опитам. Обичам лесни вкуснотийки :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да Ви е сладко! Лесно и вкусно е, че и бързо! :)
      Поздрави, Петя!

      Изтриване