15.05.2013 г.

Патладжанени пурички


Няма друг зеленчук така легнал на сърце ми като патладжана :) ! Непрекъснато слухтя  (как прозвуча само :)) из нета и списанията за рецепти с участието му и никога не се разочаровам от тях ! Не така стои въпроса с Роби обаче  ,ама него си го знаем отдавна :)   ! Въпреки всичко аз си го готвя и хапвам сладко , сладко ! 



Рецептата е направо аматьорска , а може да мине и за диетична ,ако заместите изварата с нискомаслена ! 
Продуктите тук са : 
патладжан 
извара 
доматено пюре 
чесън 
майоран или пресни листа босилек 
чер пипер 
сол 
зехтин 
Нарежете патладжана на дълги ленти . Аз използвам сортове ,които не горчат и няма нужда да чакам да се оцеди горчивината . Изпечете ги на грил тиган и топли ги овкусете със сол и зехтин . В изварата прибавете скилидка чесън , нарязан на ситно майоран или магданоз , сол и разбъркайте добре съставките . Мажете на дебело върху всяко парче патладжан от нея и завивайте на пурички . 
Наредете патладжанените пурички в голяма чиния . В тиганче налейте зехтин , прибавете доматеното пюре , овкусете със сол и чер пипер и гответе десетина мин. докато се сгъсти . Наситнете скилидка чесън и я прибавете в последния момент преди да отстраните съда от котлона. Залейте пуричките с доматения сос .
Е ,това е ....и да ви е сладко :) ! Чаоооооо ! Хубава вечер :* ! 



9 коментара:

  1. Чудно е предложението, Ванче! Много добре изглежда това патладжанено ястие. И си хапвай, и да ти е много сладко.
    Поздрави от България към Италия! =)

    ОтговорИзтриване
  2. И на мен ми е легнал на сърце, само дето със сортовете тук трудно се спогаждаме, ама ще отцеждаме и пак ще се радваме на вкуса му. Непременно ще я пробвам рецептата, Ванче, сигурна съм, че е страхотно ястието! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. :-) Патладжани с рима! Супер рецепта, Ив!

    ОтговорИзтриване
  4. Я, и ти си била почитател на патладжана! Обожавам го този зеленчук! С разни сиренца съм го похапвала,точно запечен на скара или грил, но с извара- не и непременно ще го опитам! Много красиво си го поднесла и Роби сигурно се е изкушил поне едно завитичко да си вземе...

    ОтговорИзтриване
  5. Супер рецепта! Лесно и вкусно! На първо време мисля да пробвам с тиквички, докато излязат родните патладжани! :)
    Прегръдки и приятна вечер, Ив!

    ОтговорИзтриване
  6. Много сладко обясняваш всичко, да му се прияде на човек и без да види снимките. А пък тях като ги видях вече пощурях:):):) Страхотни пурички, Ив! Лека вечер и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  7. Много харесвам бързите рецепти, но вкусът им не отстъпва на сложните и отнемащи часове в кухнята приготовления. Твоето предложение е перфектната лека и апетитна вечеря! Поздрави и прегръдки, Ив!

    ОтговорИзтриване
  8. Ивче, като издокараш такива снимки и огладнявам на момента. Хич не е честно, при нас патладжаните са още скъпи :))
    Поздрави, мила! И хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотни са! Много вкусни и апетитни!

    ОтговорИзтриване