13.09.2013 г.

Ньоки със сьомга и сметана




Обичате ли ньоки ? Ако отговора е '' не '' след тази рецепта се надявам да станат ваше любимо ястие :) ! Приготвянето на ньоки в къщи не изисква много време ,а как да ги направите вижте в тази моя стара рецепта ! За днешната рецепта обаче ньоките са от магазина :) ...ето продуктите : 

За 2 порции : 
350 гр. ньоки 
150 гр. пушена сьомга 
200 мл. сметана за готвене ( заквасена )
1 лукче ''шарлот'' 
1 скилидка чесън 
няколко стръка магданоз 
чер пипер 
зехтин 

В дълбок тиган запържете лука и чесъна . Поръсете с магданоза и нарязаната наситно сьомга . Запържете още 1-2 мин. и отстранете от огъня . 
Във вряща подсолена вода изсипете ньоките . Когато изплуват на повърхността ги прехвърлете  с решетъчна лъжица в тигана с рибата . Изсипете сметаната , върнете на котлона отново за минута две . Сервирайте веднага поръсени с чер пипер и магданоз . 

                                                         Ще ви хареса :) ! Да ви е сладко и от мен чаоооо :* !


И с домашни ньоки!



13 коментара:

  1. Харесва ми и ще как, Ванче, прекрасно ястие! И видът му, и самите продукти, и подправките... Всичко си е на място. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Само да намеря ньоки тук и веднага ще ги направя, Ванче! Че еднъж се трепах да си правя аз :))
    Повтарям се :) но наистина изглеждат много апетитно, а за вкуса - мога само да предполагам, щом са със сьомга :)
    Поздрави далечни и хубави събота и неделя :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е , как се трепа , че те се правят по-лесно отколкото да правиш паста :) ! А иначе наистина е много вкусно ! Благодаря !
      Хубав уикенд ,Пепи !

      Изтриване
    2. Ха сега де :) на пастата и хванах цаката и сутринта преди работа дори прави, за да оставя за обяд :)
      Май ще се пробвам пак с ньоките.

      Изтриване
  3. Обичамееееее!Обичаме и ньоки,и сьомга,...и сметана.....Прегръдки,Ив:)))!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудни са, Ив! А този аромат на сьомга ще ме преследва цял ден:). Прекрасен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  5. Аз съм фен на всичко, което приготвяш, така че и тук няма да остана безралчина;)
    Видях някъде да продават, така че само да си спомня и ще си облизвам пръстите;)
    Хубава неделя, Ивана@!

    ОтговорИзтриване
  6. Кате ,
    Траянче ,
    Мъхче ,
    благодаря Ви ,мили дами :)! Хубава неделна вечер и спорно начало на новата седмица !

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасни ястия приготвяте!
    Може ли рецепта за ньоки с четири сирена?
    Предварително,много Ви благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря!
      За 4 порции:
      600 гр. ньоки
      150 гр. горгонзола
      80 гр. таледжо
      80 гр. ементал
      80 гр. пармезан
      200 мл. пълномаслено мляко
      В тиган загрявате млякото , добавяте всички сирена нарязани на парчета и бъркате докато се разтопят! В подсолена вода вряща пускате ньоките наведнъж, когато започнат да изплуват на повърхноста ги прехвърляте в решетъчна лъжица при соса. Разбърквате добре ястието и поднасяте веднага. Не съм готвила ньоки така, прочетох рецептата в интернет. А иначе в блога има качамак с четири сирена! :) Да ви е сладко!

      Изтриване