10.12.2013 г.

Пилешки гърди с джин, бахар и розмарин



Комбинацията от джин, бахар, розмарин и още чесън и бекон е невероятна! Горещо ви препоръчвам да опитате така приготвени пилешки гърди! Гарантирам ви едно наистина гурме преживяване! 



Продукти за 2 порции:
1/2 от пилешки гърди
50 гр. бекон
10 зърна бахар
1 стрък пресен розмарин
1 голяма скилидка чесън
щипка чер пипер
2 глави червен лук 
1 к.ч. джин
1 с.л. захар
зехтин

С остър нож направете дълбоки прорези върху месото. Осолете го. Нарежете розмарина и чесъна на  ситно. Сукайте 3-4 зърна бахар и заедно с щипка чер пипер ги размесете с розмарина и чесъна. Добавете в тази смес нарязания на малки парченца бекон. Омесете всичко  добре и напълнете прорезите на месото. Забучкахте тук там по него зърна бахар. Застелете тавичка с хартия за печене и изсипете 1/2 к.ч. зехтин. Сложете месото вътре и полейте с останалата мазнина. Печете на 180 гр. в предварително загрята фурна 10 мин. Извадете тавата от фурната и добавете нарязания  на половинки  лук и малки парчета бекон. Полейте месото и лука с джина в който сте разтопили  захарта. Довършете печенето за още около 15 мин. Сервитайте топло. 
                                                                                               Да ви е сладко! Чаооо! 



20 коментара:

  1. Ванче, така и изглежда! Неописуемо вкусно...
    Поздрави и да ви е сладко. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Гери ...беше сладко, щом моя злоядко яде, че и пита за още :))!

      Изтриване
  2. Интересно предложение, Ив и така красиво стои, че само с очи се храня! Непременно ще опитам :)
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусно изглежда Ванче, прииска ми се да се пресегна и да си дръпна чинийката :). Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Няма чао! Искаме още. Изглежда изумително апетитно.

    ОтговорИзтриване
  5. Много интересна комбинация!
    И страшно апетитен вид!
    Хубава сряда, Ив!

    ОтговорИзтриване
  6. Ваня,отново успя да ме грабнеш окото с толкова атрактивно приготвено пилешко!Ама то красиво,ама то ароматно,че и сосче вълшебно-абе страшна работа си,за пореден път възкликвам!Поздравления,много ми хареса рецептата!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  7. Никак не се и съмнявам, че ще р супер!

    ОтговорИзтриване
  8. О, това ще се опита още тази вечер! Много апетитно, Ивана!
    А колко красиво стои в чинията, като сочен резен ананас и колко празничен вид има, браво!
    Поздрави и прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейте,
    Това отново изглежда толкова вкусна. Също така снимките си заслужават!
    поздрави

    ОтговорИзтриване
  10. Щом са горещо препоръчани ... ще се пробват :)
    Чаооо Ив!

    ОтговорИзтриване
  11. Сърдечна благодарност, момичета за хубавите думи!
    Надявам се да ви хареса вкуса на печеното!
    Хубава и топла вечер!

    ОтговорИзтриване
  12. Е, направо ми "счупи главата", великолепно ястие! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  13. Ив, поздравления за перфектната визия, сигурно е тооолкова вкусно!

    ОтговорИзтриване
  14. Кога да опитам, Ив, като не мога да отлепя поглед от монитора! Толкова красота, вкус и аромати съчетани в една рецепта! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  15. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване