5.12.2013 г.

Пълнена пъстърва на фурна



Знае ли някой как се снима риба в присъствието на 4 котки? Сега ще ви кажа... сред нестихващ хор от мяукания с  ноти от долно до горно ''до'' и непрекъснатото от моя страна ''пссст..вие изядохте вашия дял още суров'' ! Въпреки целия труден снимачен процес, снимка има :) и ако решите да си сготвите за утрешния празник тази рецепта ...да ви е сладко! 


Продукти:
1 пъстърва ( 300-350 гр.)
2-3 гъби (  по ваш избор)
2 лукчета ''шалот''
3-4 малки лукчета ( може арпаджик)
1 морков 
1 стрък селъри (целина)
150 мл. бяло сухо вино
50 мл. зехтин 
сол 
чер пипер 
магданоз 

Почистете рибата, отстранете главата и опашката. Посолете я отвън и отвътре  и овкусете с чер пипер. Нарежете лука''шалот'' на ситно и заедно с нарязаните на малки парченца гъби задушете с малко олио и 1-2 с.л. вода до омекване. 
Когато сместа изстине напълнете рибата и превържете с кухненски канап на няколко места. 
Нарежете моркова, целината и лукчетата. Овкусете със сол, щипка чер пипер и магданоз. В тава налайте малко зехтин, сложете нарязаните зеленчуци, а върху тях рибата. Полейте с 3-4 с.л. бяло вино и  зехтин и сложете в загряла на 180 гр. фурна. Изпечете за около 25 мин. като по време на печенето поливайте по малко с останаото вино. Преди поднасяне поръсете с пресен магданоз. 

                         На всички именици и празнуващи утре наздраве и хубав празник! Чаоооо!



15 коментара:

  1. This sounds Delicious! Thanks for sharing! A Merry Christmas to you!

    ОтговорИзтриване
  2. Аморе, много красива и апетитна тази пъстърва беее охх направо цветна приказка ...
    Хубаво си се справила и с котараците ,че те нахални за риба ,много!
    Морето чек ме плаши ,не обичам много вода :)))
    Целувки от мен мила моя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аморе, много вкусна стана вярно е! А морето беше така преди няколко дни и наистина беше плашещто!
      Целувки и наздраве за утрешния празник!

      Изтриване
  3. Ха ха ... весела фото сесия значи, и вкусна рецепта :)
    Що не цъкна и облизващите се котаци Ив?
    Хубав празник и наздраве!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Щот им бях много ядосана :))...То голям оркестър направиха покрай мен :)!
      Благодаря, Дани! Хубав утрешен празник и на теб!
      Прегръдка, мила!

      Изтриване
  4. Ванче, ама те твоите фотосесии все са с история, важното е да са весели. :)
    А предложението ти е тоооолкова вкусно, страхотно!
    Сърдечни поздрави. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Аморе, и аз си имам "помощник" със снимките:))), ама чак с 4 котарачета не бих се справила. А мръднеш, а модела е безследно изчезнал:)))) Ти си герой! Страхотна рибка, красива, вкусна и да ти кажа през монитора изглежда апетитна, така, че май герои са котарачетата:))) Честит Никулден, мила!

    ОтговорИзтриване
  6. Още вчера се полюбувах на снимките ти - толкова цвят, толкова апетит, неустоима е тази пъстърва! Като пето коте се явявам :) Хубав и уютен Никулден, мило приятелче!

    ОтговорИзтриване
  7. А, Ив, и какви музикални котета имаш!
    Рибката ти е прекрасна и морето, макар и плашещо е прелестно!
    Чудесни снимки!
    Весел празник!

    ОтговорИзтриване
  8. Рецепта с история, ама каква само! Много е било весело при тебе, Ивана! :)
    И рибката е страхотна - многоцветна и ароматна! Чудесна комбинация и изпълнение! Браво!
    Хубав празник и прекрасен уикенд ти желая!

    ОтговорИзтриване
  9. Това е повече от прекрасно!
    Весел празник на всички!:)

    ОтговорИзтриване
  10. Честит празник!Чудесна рибка!

    ОтговорИзтриване
  11. Прекрасна рецепта,изглежда супер но и на вкус ще е добра.Пъстървата е великолепна риба,а в съчетание с този пълнеж-превъзходна.Като се добави и котешкия хор да ти стане драго да споделиш тази храна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Вероника! Хорът от миналата година намаля с един глас, но рецептата си струва:)!
      Хубав утрешен празник!

      Изтриване