След лимоновите сладкиши аромата на ванилия е другия предпочитан от мен. Кейкът който ви предлагам е с нежна и сочна консистенция и наситен ванилов аромат. Рецептата е от сп.''Vero cucina''. Най-обикновенна, но може да я използвате като база за да направите кайкове със сухи плодове или ядки.
Продукти:
200 гр. брашно
200 гр. захар
200 гр. краве масло
4 яйца
1 бакпулвер
семенцата на 1 шушулка ванилия
Разбийте омекналото на стайна температура краве масло със захарта на пухкав крем. Добавяйте едно по едно яйцата като след всяко разбивайте сместа добре с миксер. Смесете брашното с бакпулвера и семенцата ванилия. Добавяйте го на порции към кексовата смес. Хомогениирайте добре. Застелете продълговата форма за кейк с хартия за печене.
Загрейте фурната на 170 гр. и иззпечете кейка за около 40-45 мин. Аз пека на долна решетка във фурна с вентилатор. За статична ще ви трябва повече време. Пробвайте за готовност с дървено шишче. Охладения кейк поръсете с пудра захар. Може да го поднесете с ванилов крем, рецептата за който прочетете тук.
От мен чаооо и хубав вторник:*!
Разкошен,с фина текстура е кейкът,Ваня!И какви жълтички ги правиш,прекрасни!Този уикенд и аз правих подобен,скоро ще споделя.Сигурна съм,че Роби много се е зарадвал на тази нова сладост!Прегръдка и хубав вторник,мила!
ОтговорИзтриванеЖълтички,Роси, че кокошчиците ми си вършат добре работата :)....сега съм ги пуснала из градината да пасат, а там червейчета, семенца, все си намират какво да клъвнат:)!
ИзтриванеБлагодаря и голяма прегръдка за теб :*!
Ванче, нищо в повече не бих му добавила, прекрасен е! Като кадифе е отвътре... Браво! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
Благодаря, Гери!
ИзтриванеПоздрав сърдечен и хубав следобед, мила!
И аз съм сигурна, че е се е харесал на Роби, те мъжете обичат по- класически вкусове....И аз правя един подобен на твоя, където рецептата я пише на пакета с брашно, значи само такъв обича моя мъж. Казвам му да сложа малко шоколад или какао, обаче той -НЕ!
ОтговорИзтриванеДа ама и малката не го яде, хи-хи....ако няма нищо друго интересно (шоколадово) в него :) :) :)
Слънчев ден, макар, че там си имате мноооооого слънце!
Поздрави!
Благодаря ти, Жани! Роберто би се зарадвал на малко шоколад и тук, ама този път го направих класически:)...и пак се хареса! А слънцето днес не знам къде се е запиляло ....няма го :(!
ИзтриванеПоздрави и хубав следобед на теб и малката сладурка:)!
Ще я нацелувам от теб! Ciao, a presto cara!
ИзтриванеТова е перфектния кекс, леле само как се е изпекъл, вълшебница си ти! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеАроматен, нежен и сочен! Направо приканва!
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Ив!
Перфетто, страхотен е, ах, ще ми се парченце.....Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеРазкошен е, Ив! Така хубаво се е изпекъл. Рядко ми се получават така кексовете. Браво, комплименти!
ОтговорИзтриванеПавлинка,
ОтговорИзтриванеТили,
Иглика,
Кате,
благодаря ви, момичета!
Хубава сряда! Прегръдки!
Много нежен и несъмнено ароматен!
ОтговорИзтриванеОчите ми останаха в него, Ваня,
ОтговорИзтриванеизглежда вълшебно - цвят, контраст, структура, а за вкуса и аромата, мечтая...
Благодаря за чудесната рецепта, сърдечни поздрави и успешен ден.
Ив, отново изкушение! Обичам много кекс и ванилов аромат!
ОтговорИзтриванеОчаквам с нетърпение вкусотиите ти от уикенда!
Прегръдки!
Moже ли да се направи в кексова форма , дали ще се получи добре :)
ОтговорИзтриванеПитате ме за кръгла кексова форма ли? Щото и тази продълговатата е такава :)...може разбира се, това си е класически кейк!
Изтриване