28.06.2014 г.

Малинов сладкиш с медена глазура


Как се казваше в такива случаи ..... май, че....е, няма такъв сладкиш :) .....Това е сладкиш за който мога да кажа: - не съм правила по-хубав!
Нещо разкошно, малиново, медено, сметаново ....нещо вълшебно!
Продукти:
150 гр. брашно + 30 гр. за малините 
150 гр. захар
2 яйца
110 гр. краве масло
4 с.л. сирене ''Филаделфия''
1 бакпулвер
250 гр. малини
50 гр. едро счукани бадеми  
За глазурата:
200 мл. течна сладкарска сметана
100 гр. мед
100 гр. захар
40 гр. краве масло 


В голяма купа смесете яйцата, захарта и сиренето. Разбийте за 5 мин. с миксер. В друга купа объркайте брашното, бакпулвера и счуканите бадеми. Прибавяйте ги към яйчената смес като бъркате с дървена лъжица. Разтопете кравето масло, изчакайте 5-6 мин. да се поохлади и го добавете на тънка струйка разбърквайки енергично. Посипете малините с брашното. Прибавете ги в готовата смес. Бъркайте внимателно с лъжицата за да не се намачкат много. 
Изсипете сместа във форма (24 см.) с откопчаващ се ринг предварително застлана с хартия за печене. Изпечете сладкиша на 170 гр. за около 40 мин. във фурна с вентилатор (за статична трябва повече време). Пробвайте за готовност с дървено шишче. 
За глазурата :
Излейте в тенджерка сметаната, добавете захарта, меда и кравето масло. Сложете на котлона и варете докато сместа се сгъсти и добие приятен карамелен цвят. Става за около 20 мин. 
Свалете от котлона поизчакайте около 10 мин. и залейте сладкиша. Украсете с няколко малинки и....... 
следва най-хубавото .....хапнете с удоволствие!



Да ви е сладко:)....Чаоооо! Хубав уикенд!


19 коментара:

  1. Ив, много интересна рецепта. Особено ме впечатли глазурата.
    Прекрасен сладкиш.
    Благодаря за идеята!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Илиана :)....чудесен е, а глазурата ми напомня на разтопен карамел ''Му'' :)

      Изтриване
  2. Оххх..аморе , тези твоите сладкиши са винаги толкова изкушаващи ,че не мога да им устоя! Карамел МУ казваш ,ехх спомени за едни бонбони които май всички обожавахме. Личи си от снимките колко е пухкав ,колко е вкусен!
    Силно те прегръщам мила моя!!!
    Обичам те!

    ОтговорИзтриване
  3. Ивче, голямо изкушение!
    И много оригинална рецепта :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Много сочно и мекичко, точно както обичам сладкиши! Поздрави и целувки!

    ОтговорИзтриване
  5. Ивана, такова представяне си направила на сладкиша, че ще ми е любопитно да усетя вкуса - доста обещаващ е!

    ОтговорИзтриване
  6. Много ми харесва тази глазура! Чудесна е Ив, ще влезе трайно в тефтерите ми. Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  7. Изглежда умопомрачаващоо!!!!!!!!!
    Записвам го,Ив :*
    прекрасна неделя желая

    ОтговорИзтриване
  8. Тази глазура е невероятна! За сладкиша да не говорим. Записвам си го в чакащите :)
    Поздрави и усмихната неделя!

    ОтговорИзтриване
  9. Наистина изглежда вълшебно!

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря Ви от сърце, мили момичета:*!
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  11. Браво, Ив - поздравления!
    Страхотна публикация и снимки!
    Прекрасен сладкиш - много благодаря за рецептата!
    Късмет!

    ОтговорИзтриване
  12. Докато сме в разгара на малините, а и щом твърдиш, че няма такъв сладкиш, време е да провверя така ли е;)
    Хубава седмица, Ивана!

    ОтговорИзтриване
  13. Ваня,как апетитно се стича заливката самооо,че и големи парчета режеш,идвам!
    Страхотно звучи рецептата,особено щом има и крем сирене вярвам,че сладкиша е сочен,а и глазурата още повече му помага в това отношение!Малчо е много сладък!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  14. Ее, няма такъв сладкиш, или по-точно не съм опитвала:))) Ама как си го описала, мила... а котарачето е много, много сладурско, прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  15. Може ли вместо Филаделфия да сложа маскарпоне?

    ОтговорИзтриване
  16. Благодаря ви, момичета за хубавите коментари и отделено време! Извинявам се, че отговарям така късно, но имах гости и не ми оставаше никакво време за блог и разни други забавления :)!

    ОтговорИзтриване