10.06.2014 г.

Кексчета с череши и аромат на канела


Стигат ви брашно, захар, яйца,  малко черешки  и щипка канела за да направите чудни и много вкусни  кексчета....Побързайте, сезона на черешите е кратък :) 



Продукти за 12 кексчета:
200 гр. брашно
200 гр. череши
150 гр. захар
90 гр. краве масло
125 гр. кисело мляко
2 яйца
1 бакпулвер
щедра щипка канела

Омекналото на стайна температура краве масло и захарта разбийте на пухкав крем. Добавяйте едно по едно яйцата като продължите да разбивате с миксера. Прибавете киселото мляко, почистените от костилките и нарязани на половинки череши. Хомогенизирайте сместа добре. Добавете на порции брашното размесено с бакпулвера и щипка сол. Ароматизирайте с канела. 
За печенето използвайте форма за мъфини с по големите гнезда. Изпечете кексчетата на 180 гр. за 20-26 мин. в предварително загрята фурна с вентилатор, долна решетка. 
Готовите мъфини поръсете с пудра захар. 



Да ви е сладко следобедното кафенце:)....Чаоооо! 



19 коментара:

  1. Великолепно!
    Красота! Браво, Ив!

    ОтговорИзтриване
  2. Хайде сега... Кратък бил! Аз пък предричам да е дълъг, че да се наситим на черешки. ;)
    Ванче, чудни кекчета, задължително грабвам ендичко за закуска утре.
    Поздрави най-сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря,
    Боряна,
    Габи,
    Гери!
    Хубав утрешен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Наслаждавам се и с две ръце ще грабна от тези кексчета:))) Много контрастни цветове са се получили. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Ваня,бих си подсладила кафенцето с тези пухчета с голяма охота!Много нежна текстура имат,и плодовки са,супер!Хубава сряда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате,
      Роси,
      да ви е сладък деня и кафенцето :)! Прегръдки за двечките!

      Изтриване
  6. Ванюшка, при нас сезона на черешите беше ужааасно кратък (дъждовете и градушките си казаха тежката дума :( ). Твоите мъфинчета са прекрасни и мисля да подменя черешите с вишни (дано не се промени драстично вкуса)!
    Прегръдка, слънчев и усмихнат ден, скъпа!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Руми! Като изчистиш вишните от костилките посипи ги с малко захар, мисля, че ще станат по-ароматни даже:)!
      Прегръдка, хубав ден, мила!

      Изтриване
  7. Ау, приказни, особено с тази канела, няма да откажа! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  8. Вярно е кратък сезона, ама ще го оползотворя максимално;) Поздрав, Ивана!

    ОтговорИзтриване
  9. Супер са,направих ги с вишни,толкова са мекички и вкусни.Поздравления за чудесната рецепта.Любка :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Любка...ще ги опитам и аз с вишни:)!

      Изтриване
  10. Здравейте,интересува ме намазват ли се предварително формите за мъфини с нещо или не?Благодаря предварително :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, не се намазват е нищо. Сместа се отлепя лесно и без проблем.:)

      Изтриване
  11. Анонимен26 юни 2014 г., 9:20

    Да,аз ги направих вече :) Стахотни са ,благодаря :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26 юни 2014 г., 9:21

      страхотни ,извинявам се :)

      Изтриване
  12. Как така ги открих чак сега? Но наваксвам ударно - правих вече три пъти, утре за Задушница - отново. Стават прекрасни, благодаря!
    Теодора

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ти благодаря, Теди!
      Хубави почивни дни!

      Изтриване