12.06.2014 г.

Милфьой патладжан и тиквички


Продукти за две порции:

1 голям продълговат патладжан
1 тиквичка (голяма)
150 гр. скаморца
2-3 скилидки чесън
щипка пресен майоран
2-3 домата 
200 мл. доматено пюре 
сол
 зехтин




Нарежете патладжана и тиквичката по дължина. Запечете ги в тиган с незалепващо дъно с малко зехтин. Може да ги запечете и на грил тиган и после поръсите със зехтин. Бланширайте доматите за 3-4 мин. във вряща вода за да ги обелите по-лесно. Изчистете ги от семето и нарежете на кубчета. Запържете ситно нарязания чесън, добавете нарязаните домати, дом. пюре и 1 к.ч. топла вода. Подправете със сол и майоран и варете соса докато остане на мазнина.  


Покрийте тавичка с хартия за печене, намаслете я леко. Започнете да редите ястието първо с патладжан, сложете няколо лъжици от доматения сос, настъргана скаморца и наредете тиквички. После пак патладжан, дом. сос и скаморца. 
Запечете на 200 гр. за 8-10 мин. Поднесете топло, но и студено е разкошно ястие! 

Да ви е сладко :).....Чаооо!


13 коментара:

  1. Изглежда много вкусно и привлекателно за хапване.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, толкова е апетитно!
    Обичам я тази комбинация!
    Поздрави, Ивче!

    ОтговорИзтриване
  3. Жестоко любимо,Ваня!Направо ми светна погледа!Това е комбинация,която никой не трябва да пропуска!Че и скаморца присъства-перфекшън!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. И аз като, Дани... Ама много я обичам! :)
    Поздрави, Ванче!

    ОтговорИзтриване
  5. Обичам, направо обожавам това съчетание от продукти! Апетитни снимки, Ивана!

    ОтговорИзтриване
  6. Супер е! Огладнях по никое време, Ивана! ;)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Ох, Ив, направо ме развълнува с тоя ти милфьой, как да не ти се прияде! Великолепно! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  8. И аз се присъединявам към групата на развълнуваните, ококорих се рано рано:))) Страшно съчетание, вкусотия! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви, мили дами :)...хубав уикенд на всички!

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотно предложение за сезона! Благодаря за идеята! :) Успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  11. Rezeptata e razkoshna ma "maiorana" na balgarski se kazva mashterka

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен22 май 2015 г., 9:52

      Mayoranata e vid rigan,a ne e mashterka .

      Изтриване
  12. Ив, благодаря ти за страхотната идея, голям комплимент!
    Толкова вкусно лятно ястие, че си облизахме пръстите...
    Може да го видиш, как се получи при мене:
    http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2014/08/mille-feuille-von-auberginen-und.html

    Прегръдки и сладки сънища :)

    ОтговорИзтриване