12.06.2014 г.

Милфьой патладжан и тиквички


Продукти за две порции:

1 голям продълговат патладжан
1 тиквичка (голяма)
150 гр. скаморца
2-3 скилидки чесън
щипка пресен майоран
2-3 домата 
200 мл. доматено пюре 
сол
 зехтин




Нарежете патладжана и тиквичката по дължина. Запечете ги в тиган с незалепващо дъно с малко зехтин. Може да ги запечете и на грил тиган и после поръсите със зехтин. Бланширайте доматите за 3-4 мин. във вряща вода за да ги обелите по-лесно. Изчистете ги от семето и нарежете на кубчета. Запържете ситно нарязания чесън, добавете нарязаните домати, дом. пюре и 1 к.ч. топла вода. Подправете със сол и майоран и варете соса докато остане на мазнина.  


Покрийте тавичка с хартия за печене, намаслете я леко. Започнете да редите ястието първо с патладжан, сложете няколо лъжици от доматения сос, настъргана скаморца и наредете тиквички. После пак патладжан, дом. сос и скаморца. 
Запечете на 200 гр. за 8-10 мин. Поднесете топло, но и студено е разкошно ястие! 

Да ви е сладко :).....Чаооо!


13 коментара:

  1. Изглежда много вкусно и привлекателно за хапване.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, толкова е апетитно!
    Обичам я тази комбинация!
    Поздрави, Ивче!

    ОтговорИзтриване
  3. Жестоко любимо,Ваня!Направо ми светна погледа!Това е комбинация,която никой не трябва да пропуска!Че и скаморца присъства-перфекшън!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. И аз като, Дани... Ама много я обичам! :)
    Поздрави, Ванче!

    ОтговорИзтриване
  5. Обичам, направо обожавам това съчетание от продукти! Апетитни снимки, Ивана!

    ОтговорИзтриване
  6. Супер е! Огладнях по никое време, Ивана! ;)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Ох, Ив, направо ме развълнува с тоя ти милфьой, как да не ти се прияде! Великолепно! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  8. И аз се присъединявам към групата на развълнуваните, ококорих се рано рано:))) Страшно съчетание, вкусотия! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви, мили дами :)...хубав уикенд на всички!

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотно предложение за сезона! Благодаря за идеята! :) Успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  11. Rezeptata e razkoshna ma "maiorana" na balgarski se kazva mashterka

    ОтговорИзтриване
  12. Ив, благодаря ти за страхотната идея, голям комплимент!
    Толкова вкусно лятно ястие, че си облизахме пръстите...
    Може да го видиш, как се получи при мене:
    http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2014/08/mille-feuille-von-auberginen-und.html

    Прегръдки и сладки сънища :)

    ОтговорИзтриване