Рецептата видях в късния следобед тук и веднага реших вечерята :).....
Продукти:
2 средни по големина тиквички
1 моцарела
1 яйце
3 с.л. прясно мляко
брашно
галета
сол
зехтин
Нарежете тиквичките по дължина на тънки ленти. Бланширайте ги за 3-4 мин. във вряща подсолена вода. Извадете ги, изчакайте малко да се отцеди водата. Върху всяка лента-тиквичка сложете по парче моцарела и похлупете с двата края. Разбийте яйцето с прясното мляко. Посолете. Набрашнете всяко парче, потопете в разбитото яйце и оваляйте добре в галета. Наредете така приготвените тиквички в подмазана с олио тавичка, полейте с тънка струйка зехтин и изпечете на 200 гр. за около 15 мин. Сервирайте веднага.
Хрупкави и много вкусни .....да ви е сладко :)! Чаоооо!
Лесно и вкусно мезенце...Лека вечер,Ив!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Миленка :)...
ИзтриванеХубаво утре!
О, представям си колко са вкусни, Ивче!
ОтговорИзтриванеХубав вторник!
Представям си как се разтича топлата моцарела... И с тиквички - чудо! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ванче!
Лесно и много лятно ми звучи, Ив! Страхотни снимки!
ОтговорИзтриванеАуу това ще да е нещо фантастично! Неустоими снимки, Ив! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеАх,Ваня,уникално вкусно предложение ни поднасяш отново!Такива експресни рецепти нали знаеш,че много харесвам,а и с любимата моцарела всичко ми допада.Благодаря за прекрасната идея,ще я опитаме със сигурност!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеМного, много вкусно и изкушаващо изглежда. Браво! Чак ми се преяде.
ОтговорИзтриванеДани,
ОтговорИзтриванеГери,
Снежи,
Кате,
Роси,
Габи,
благодаря ви за милите коментари и отделено време! Тикветата наистина са много вкусни :).
Желая ви хубав следобед, момичета!
Ив, много ми допадна тази рецепта! Изглежда много вкусно на снимките ти!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Бети! Наистина е вкусно:)!
Изтриванемалее, чак днес ли видях тази рецепта. Ще си изям пръстите - веднага ще я направя, само да се прибера!
ОтговорИзтриване:)) Да ти е сладко,Илиана!
ИзтриванеСнощи ги направих! Прекрасни са. Дори и студени. Добре, че все пак успях да намеря подходяща моцарела. Иначе няма да станат така вкусни. И още - най много ме спечели печенето във фурна. Мразя да пържа!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавата рецепта
Благодаря и на теб, Галя за доверието към рецептата! Права си за моцарелата, не само в тази рецепта, но и в други смениш ли нещо от продуктите вкуса не се същия!
ИзтриванеПоздрави! Хубав следобед!
Снощи и ние се гощавахме с тази рецепта - изключително вкусни станаха! Просто разкошотия! Досега бях яла моцарела само в суров вариант и много ми хареса по този начин! И аз благодаря за прекрасната рецепта!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Зани! Да ви е сладко, а аз съм радостна, че рецептата ви е харесала:)!
ИзтриванеХубав уикенд!
Много хубава рецепта, не мога да и устоя и утре ще ги направя. Имам само една питанка, колко тънки да са лентичките - някъде около 5мм, може би? Поздрави
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веселина! Да, около 4-5 мм.
ИзтриванеПоздрав и хубава вечер!
Направих ги вчера, наистина станаха много вкусни! Понеже имах козе сирене и пушен кашкавал, пробвах и с тях. Станаха, на мъжа ми му харесаха вариантите, но лично на мен, като човек, който не обича кашкавал и почти не яде, не ми допаднаха с кашкавала. Наистина най-добри станаха с моцарелата. Днес ще има продължение....... и нови експерименти :)
Изтриване