16.05.2020 г.

Хлебчета със зехтин - Panini al olio di oliva


Продукти:
500 гр. брашно
280 мл. вода
50 мл. зехтин
1 пакетче суха мая 7 гр. 
1 ч.л. сол 
1/2 ч.л. захар
 Рецептата е адаптирана от тук!

В купа пресейте брашното, добавете сухата мая, захарта, солта и олиото. Излейте леко затоплената вода и замесете меко тесто. Сложете го в купа, покрийте с парче найлон и сложете на топло докато удвои обема си. Разточете втасалото тесто на набрашнена повърхност на голям правоъгълник. Нарежете дълги ленти широки около 7-8 см. Навийте лентите на рула и ги сложете в тава застлана с хартия за печене на разстояние едно от друго.  Оставете хлебчетата да втасат за около 30 мин. след което ги намажете със зехтин и изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна до приятен загар. Самотното хлебче от снимката е с безглутеново брашно и се прави по същия начин само че се слага повече вода докато се оформи тестото, замесва се и веднага се разточва и навива на хлебчета. Оставя се да втаса и се пече. Безглутеновото брашно е купено от магазина. 
Да ви е сладко! :) Чаооо! 


3 коментара:

  1. Страхотни са! Изглеждат много изкушаващо - хрупкави и пухкави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни хлебчета Ваня.Прекрасно изглеждат, записвам рецептата.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване