Продукти:
300 гр. кайма (смес)
1 яйце
1 филия бял хляб (сух)
30 гр. настърган пармезан
щипка индийско орехче
1-2 скилидки чесън
чер пипер
корн флейкс
сол
зехтин
В купа сложете каймата, яйцето, намокрения и изцеден от водата хляб. Поръсете с пармезан, индийско орехче и чер пипер. Добавете счуканите скилидки чесън. Омесете каймата и оставете за около 30 мин. да се харесат подправките. Направете си малки кюфтенца. В купичка сипете зехтин. Потапяйте кюфтетата за кратко в него и оваляйте в корн флейкс. Наредете ги в застлана с хартия за печене тавичка. Не е необходимо да намаслявате хартията. Изпечете кюфтенцата на 160 гр. за около 40-50 мин. Поднесете с доматен или млечно-чеснов сос и.....
...да ви е сладко:)! Решихте вечерята, нали? :) Чаооо!
За мен с млечно-чеснов сос :) Много апетитни, Ваня, представям си колко са хрупкави тези кюфтенца!
ОтговорИзтриванеПоздрави на теб и хубава вечер!
И на мен харесаха повече с млечния сос, ама и Роберто посягаше често към него :)! Макар идеята отначало да му се струваше много радикална :)!
ИзтриванеПоздрави и за теб, Пепи! Хубава вечер!
А аз се колебая към кой от двата соса да посегна?! :)
ОтговорИзтриванеЩе опитам и от двата!
Много апетитни и хрупкави кюфтенца. Чудесна идея!
Прегръдка, Ив!
Благодаря, Тили! Към който и да посегнеш все ще ти е вкусно :)!
ИзтриванеПрегръдка! Хубава вечер!
Мога да ги хапна без сос, със сос, с двата соса и както кажеш! Жестоки са! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеВанче, и без сос да са, пак ще са вкусни. То кое при теб не е?! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
Аха ... те и с лютеничка добре ще си ходят :) Обаче това с корн флейкса и печенето е чудесна хрумка Ив.
ОтговорИзтриванеПрегръдка имаш и от мен ;)*
Ваня,пак ме изненада с нещо интересно,страшна си,ей!Много ми харесват тези рошковци с който и сос да ги комбинираш!Хубави почивни дни!
ОтговорИзтриване