Изминаха празниците и навярно във всяка кухня има останали пакетчета с по две-три сухи смокини, кайсии,стафиди, череши, фурми или бадеми, начупени и несложени в баклавата орехи, кедрови ядки, захаросани лимонови и портокалови корички! И на вас ви е писнало да ги прехвърляте от едно чекмедже в друго! Ето как вкусно ги оползотворих аз!
Продукти:
180 гр. брашно
2 яйца
100 мл. прясно мляко
70 мл. олио
100 гр. захар
3 ч.л. бакпулвер
200 гр. сухи плодове и ядки
В купа разбийте с миксер яйцата и захарта. Добавете на струйка олиото и прясното мляко. Смесете брашното с бакпулвера и щипка сол. Добавете го на порции в течната смес и хомогенизирайте добре. Сухите подове накиснете за 10 мин. в ром или хладка вода. Извадете ги и оваляйте в брашно. Добавете ядките в плодовете в кексовата смес.
Застелете продълговата форма за кейк (вместимост 1 л.) с хартия за печене. Изсипете сместа и изпечете кейка на 180 гр. в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35-40 мин. Извадете и охладете на решетка.
Поръсете с пудра захар ....направете си чашка кафе и да ви е сладко:)!
Чаооо! Хубава съботна вечер!
Ванче, май си сложила моите бонбонки в кекса ти. :)
ОтговорИзтриванеЧуден е, много добро решение за останалите продукти. Макар че аз и така си ги хапвам. ;)
Хубава вечер!
Благодаря, Гери ...то какво ли няма в този кейк, че сигурно и твоите бонбонки са тук :)! Но пък вкусен, а за Роберто това е върха на сладкарството :))) ...с чаша червено вино най му върви :)))!
ИзтриванеПак се нагледах на вкусните ти снимки, Ванче, и да ти кажа... Поуспокоих се. Отскоро и аз си имам такава правоъгълна форма и винаги ми се напукват отгоре кексовете. Ама явно не е при мен проблемът, ами формата го предизвиква (виждам, че и при теб). Ама както и да е, важното е, че вкусът не страда!
ИзтриванеПоздрави и да ви е сладко с Роби. :)
Гери, когато кейка се напука така значи е за 6 :)! Това му е най-важното на един кейк, затова си отличничка с такъв:)! Опс, шестица и за мен :))))
ИзтриванеХубава вечер от мен и Роби!
Прекрасен е,Ив!
ОтговорИзтриванеСпомням си една история -
Той КЕКСЪТ е виновен!
Бъдете щастливи и много се обичайте!
Благодаря, Борянче! :)
ИзтриванеМного романтика има в снимките...
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ги виждаш така, Веси ....щото като ги правих наистина се чувствах романтично :)!
ИзтриванеБлагодаря! Хубава вечер!
Толкова аромат се усеща от снимките! Много вкусно предложение, Ваня! Не знаех, че като се напука така кекса е ок. Благодаря за пояснението, защото и аз като Гери, си мислех, че при мен е проблема!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Оооо,Ванюшка,точно по мой вкус е десерта,и кафенцето сервирано,утре за закуска съм при теб :)) !Ей такива с много сушени плодове най-силно са ми на сърце!Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЧудесен кейк Ваня, разкошен за почерпка.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Иве, като си представя това пълно с аромати кексче, както си го направила такова пухкаво и с невероятен загар, как ли ще ми върви с едно кафе, ама от твоята кафеварка, че много, ама много го обичам и кексчето ти и кафето ти :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Габи,
ОтговорИзтриванеРоси,
Ели,
Таня,
благодаря ви ....кекса свърши, но кафе има за всички :)...заповядайте!
Желая ви хубава нова седмица! Прегръдка!
Страхотна идея, да "изпразним шкафчетата". , но пък и вкусна при това !Взимам си парченце сега.:) Прегръдки, Ив!
ОтговорИзтриванеТова беше идеята, Кате :)! Почерпи се:*!
ИзтриванеПрегръдки и от мен за един хубав вторник!
Ммм, какъв вкусен кекс! С удоволствие откривам във всяка хапка, я вкусна ядка, я ароматен плод...
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица, Ивана!
Много усмивки през новата година!
Бъди здрава!
Прегръдки!
Точно както го описваш е, Бети ...ту ядка, ту плод и хем е вкусно, хем забавно :)!
ИзтриванеБлагодаря за пожеланията! Здраве и късмет за теб и семейството ти!
Прегръдка! Хубав вторник!
А млякото кога се слага
ОтговорИзтриванеВместо прясно мляко съм написала захарта :).....извинявам се за грешката и го поправям веднага!
ИзтриванеСладкиша ви изглежда като нарисуван. Толкова е хубав, че ще се опитам да го направя. Сигурна съм, че и на вкус е толкова добре както изглежда.Самите цветове на плодовете, които са поставени му придават един свеж вид. Интересувам се дали има значение ако сложим малко по - голямо количество плодове? Ще е по трудно ли да бухне сладкиша?Блога ви ни предлага невероятни вкусотии, продължавайте да ни радвате.
ОтговорИзтриване