28.06.2012 г.

Равиоли със сметана и грах


Без много приказки направо минавам към рецептата !
 Продукти за 2 порции : 
равиоли с прошуто 250 гр. кайма 150 гр. , грах 100 гр. сметана 200 мл. , сол ,чер пипер , чашка бяло вино , магданоз, скилидка чесън, чашка зеленчуков бульон.  
Нарежете скилидката чесън на много ситно и запържете в зехтин . Добавете каймата размита с много малко вода и пържете около 3-4 мин. Налейте виното ,изчакайте малко да се изпари алкохола ,посолете ,поръсете с чер пипер . Задушавайте 5 мин. 
Прибавете пресния грах и  зеленчуковия бульон . Оставете соса да се задуши  още 10 мин.
Сварете равиолите според указанията на опаковката в подсолена вода . Прецедете ги и ги добавете към соса. Изсипете сметаната и разбъркайте всичко много добре все още на котлона . 
Поднесете равиолите  топли ,поръсени със ситно нарязан магданоз  !



Да ви е сладко, а аз се изстрелвам към морето ,че пладне стана докато се натуткам тази сутрин,чаоооо и хубав и приятно топъл усмихнат ден!
Вижте как красиво залезе слънцето снощи!












6 коментара:

  1. Приятелче любимо ама пак вкусотии си поднесла.
    Залеза е уникален.
    Приятна ти разходка!

    ОтговорИзтриване
  2. И вкусно и красиво....сладуранка такава...
    Хубав и усмихна ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Апетитни ,сочни и много вкусни равиоли,Ваня!
    Неустоимо е твоето предложение отново!
    Поздрави и приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Обожавам италианската кухня!
    Изглежда изключително вкусно, а залеза е много нежен.
    Целувам те*)

    ОтговорИзтриване
  5. Иванаа, моля те, без морски залези;)
    Италианските ти изкушения са достатъчен тормоз за изтерзаните ни градски душички;)
    Ммного ми харесват равиолите ти, и без друго скоро не сме хапвали паста, ще направя;)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви ,Зиче , Жижи , Мира , Кате (радвам се ,че се появи :),Мъхче :) ! Хубав петък ! Целувки за всички ви :*!

    ОтговорИзтриване