Продукти :
За тестото :
500 гр. брашно
50 мл. зехтин
250 мл. вода 20 гр. прясна мая
1 ч.л. захар
2 ч.л. сол
За гарниране:
маринована аншоа
каперси
маслини
моцарела
доматено пюре
зехтин
риган
От изброените за тестото продукти замесете меко тесто . Поставете го в набрашнена купа ,намажете със зетин и покрийте с навлажнена кърпа. Когато тестото удвои обема си го разделете на няколко малки топки . Разточете с помощтта на точилка на тънки кори .
Може да гарнирате с каквито продукти си пожелаете ,но аз ви предлагам тези ..Предложението дойде от Роби! И макар да имах съмнения как ще се съчетаят моцарела с риба пицата стана чудесна!
Да ви е сладко ....чаооо и хубава нова седмица :* !!!
Страхотна пица, сочна и апетитна! Ивче, благодаря за рецептата! Прекрасна седмица! Прегръдки! :)
ОтговорИзтриванеВанюша,чудна е!Е,изключая каперсите и аншоата,които избягвам,но пък такава по-дебеличка много ми харесва пицата ти!И аз вече така ги предпочитам,иначе все едни тънки ги правех,но като твоята напоследък повече ми допада.А има ли разтопена моцарела-обожавам!
ОтговорИзтриванеСърдечни прегръдки от мен! :)
Наистина любима! Прекрасна е, Ивче! Хубава седмица и на теб!
ОтговорИзтриванеИвче, така ме изкушаваш с тези пици....
ОтговорИзтриванеА си ми далече да отскоча :)
Прегръдки и хубава седмица!
Ив, много апетитна пица!
ОтговорИзтриванеИвана,
ОтговорИзтриванеи аз съм от замислящите се за комбинацията моцарела- аншоа, ама пък ти си специалиста по италианската кухня, а и щом Роби твърди, че е супер,
значи наистина е така;)
Ще разнообразя и аз класиката на деца и възрастно;)
Хубава седмица!
Аз, ще си махна рибата и ще изям цялата сочна пица,която изглежда невероятно!
ОтговорИзтриванеЦелувам те Ийв*)
Ив, Роби ги разбира нещата и комбинацията е просто върха! Моцарелата е леко сирене и си представям как успешно се съчетава с по-силния вкус на аншуата, а каперсите допълват това съвършенство! Просто уникална пица сте сътворили! Ако отворите пицария, задължително я включете в менюто!
ОтговорИзтриванеУау....каква сочна пица!
ОтговорИзтриванеТочно такива ги харесвам, с маслинки и рибка, но да си призная ,
скоро пица не съм правила, добре ме подсещаш Ванче!
Поздрави мила!
Благодаря ,момичета :* ! Целувки и хубав следобед!
ОтговорИзтриванеПотвърждавам, пицата е страхотна! Ядох такава(без каперсите) във Венеция, дотогава не бях комбинирала моцарела с аншоа и домати, но беше страхотна!
ОтговорИзтриванеЗдравей, Ваня! Тъкмо надничам пиците и се спрях на тази, но ме учудва, че не използваш суха мая и без малко да ме откажеш (аз имам само суха в момента), но ще пробвам с нея.
ОтговорИзтриванеЗдравей, Хриси!
ИзтриванеСигурно отдавна изяде пицата, докато ти отговоря, извини ме!
Не, не използвам суха мая, купувам си кубчета прясна и я държа във фризера. Когато ми потрябва си отчупвам от кубчето и го активирам в топла вода.
А тази пица е една от любимите ни в къщи, добър избор си направила! Да ви е сладко! :)