3.09.2012 г.

Пица с аншоа и каперси


              И отново пица ...любима на всички и никога неомръзваща!



Продукти : 
За тестото : 
500 гр. брашно 
 50 мл. зехтин 
250 мл. вода 20 гр. прясна мая 
1 ч.л. захар 
2 ч.л. сол 
За гарниране: 
маринована аншоа 
 каперси 
маслини 
 моцарела 
доматено пюре 
зехтин 
риган 

От изброените за тестото продукти замесете меко тесто . Поставете го в набрашнена купа  ,намажете със зетин и покрийте с навлажнена кърпа. Когато тестото удвои обема си го разделете на няколко малки топки . Разточете с помощтта на точилка на тънки кори . 
Може да гарнирате с каквито продукти си пожелаете ,но аз ви предлагам тези ..Предложението дойде от Роби! И макар да имах съмнения как ще се съчетаят моцарела с риба пицата стана чудесна!



Та.... след като сте си разточили корите наредете отгоре няколко малки рибки (маринована аншоа) ,поръсете с каперсите ,сложете маслините и моцарелата нарязана на малки парченца. Тук -таме сложете по лъжица доматено пюре и зехтин . Поръсете с риган и печете на 190-200 гр. в предварително загрята фурна за 15-20 мин. 



                       Да ви е сладко ....чаооо и хубава нова седмица :* !!!
             

13 коментара:

  1. Страхотна пица, сочна и апетитна! Ивче, благодаря за рецептата! Прекрасна седмица! Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ванюша,чудна е!Е,изключая каперсите и аншоата,които избягвам,но пък такава по-дебеличка много ми харесва пицата ти!И аз вече така ги предпочитам,иначе все едни тънки ги правех,но като твоята напоследък повече ми допада.А има ли разтопена моцарела-обожавам!
    Сърдечни прегръдки от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина любима! Прекрасна е, Ивче! Хубава седмица и на теб!

    ОтговорИзтриване
  4. Ивче, така ме изкушаваш с тези пици....
    А си ми далече да отскоча :)
    Прегръдки и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Ивана,
    и аз съм от замислящите се за комбинацията моцарела- аншоа, ама пък ти си специалиста по италианската кухня, а и щом Роби твърди, че е супер,
    значи наистина е така;)
    Ще разнообразя и аз класиката на деца и възрастно;)

    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Аз, ще си махна рибата и ще изям цялата сочна пица,която изглежда невероятно!
    Целувам те Ийв*)

    ОтговорИзтриване
  7. Ив, Роби ги разбира нещата и комбинацията е просто върха! Моцарелата е леко сирене и си представям как успешно се съчетава с по-силния вкус на аншуата, а каперсите допълват това съвършенство! Просто уникална пица сте сътворили! Ако отворите пицария, задължително я включете в менюто!

    ОтговорИзтриване
  8. Уау....каква сочна пица!
    Точно такива ги харесвам, с маслинки и рибка, но да си призная ,
    скоро пица не съм правила, добре ме подсещаш Ванче!
    Поздрави мила!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ,момичета :* ! Целувки и хубав следобед!

    ОтговорИзтриване
  10. Потвърждавам, пицата е страхотна! Ядох такава(без каперсите) във Венеция, дотогава не бях комбинирала моцарела с аншоа и домати, но беше страхотна!

    ОтговорИзтриване
  11. Здравей, Ваня! Тъкмо надничам пиците и се спрях на тази, но ме учудва, че не използваш суха мая и без малко да ме откажеш (аз имам само суха в момента), но ще пробвам с нея.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Хриси!
      Сигурно отдавна изяде пицата, докато ти отговоря, извини ме!
      Не, не използвам суха мая, купувам си кубчета прясна и я държа във фризера. Когато ми потрябва си отчупвам от кубчето и го активирам в топла вода.
      А тази пица е една от любимите ни в къщи, добър избор си направила! Да ви е сладко! :)

      Изтриване