20.09.2012 г.

Пикантни камби с риба тон



Тези малки пикантни камбенца пълни с риба тон ,каперси и аншоа са типични за кухнята на Южна Италия - Сицилия ,Сардения ,Калабрия! Поднасят се за предястие и чудесно вървят даже и с мартини  ....Рецептата с малки изменения е от тук ....




Продукти : 
500 гр. малки люти камби 
250 гр. риба тон (от консерва)
3-4 рибки аншоа
2 ч.л. каперси (мариновани ) 
За маринатата: 
250 мл. оцет 
250 мл. бяло вино 
2 дафинови листа 
зърна чер пипер 
1 ч.л. сол 
Почистете камбите от семки и меката вътрешна част . Сложете продуктите за марината в тенджера и ги кипнете . Добавете камбите и ги оставете в маринатата само 2 мин. след като е завряла . Трябва да бъдат твърди . Извадете ги и отцедете върху кухненска салфетка . Излейте олиото от консервите с риба тон . Може да смелите рибата с каперсите и аншоата в блендер , а може и като мен да намачкате с вилица рибата и да поставяте във всяко камбенце по каперса и да пълните . Наредете готовите камби в добре подсушени буркани . Напълнете ги до ръба със зехтин (може и слънчогледово олио ) . Първите два - три дни ги преглеждайте и ако има нужда доливайте с олио . Готови са за консумиране след 20 дни . 
Страхотни са ...имате думата ми! Чаоооо и хубава вечер :* ! 



18 коментара:

  1. Ив, признавам, че за първи път виждам камби с такава плънка! Звучи много добре като идея, особено в комбинация с чаша мартини! Усмихната вечер! Прегръдки! :P

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Дани :)..тук са много харесвани и се продават навсякъде :) ! От миналата година им се каня да ги правя :)) ! Прегръдки ,мила и хубава вечер !

      Изтриване
  2. ...Ване, ... никога не съм опитвала да правя зимнина, но... от твоята .... бих хапнала с удоволствие! Изглеждат.... много , много вкусни чушчиците, а.... и както си ги направила с тези кърпички... приличат на малки цветни принцески!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Ванче, вярвам на думата ти, направо си представям колко са вкусни. Не съм опитвала никога, но явно е голям пропуск. Хубава вечер!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Ваня, много интересна комбинация, необичайна, но много вкусно звучаща! А бурканчета са много кипри и сладки! Хубав петък!

    ОтговорИзтриване
  5. Buena receta sabrosa es una excelente provisión,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване
  6. Нещо ново, непознато , оригинално и несъмнено вкусно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Мълча и въздишам, загледана в екрана, невероятно добра идея!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Дори не ми е хрумвало!
    Чудесна идея, перфектно изпълнение и много хубави снимки!
    Целувки*)

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря Бени ,Петя ,Ради ,Tilia,DSdiva,Кате :) ...Целувки ,момичета и хубав петък !

    ОтговорИзтриване
  10. хехе,какви са бръмбазъци тези камбенца,Ив,сигурно е адски вкусно това чудо!Браво!И шапчиците на бурканчетата много ме радват!Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  11. Страхотно изглеждат тази камбички!
    Задължително ще си направим и ние!
    Благодаря за интересната и по-различна от традиционните български трушии рецепта, Ивана!

    Хубав и много усмихнат уикенд :)

    ОтговорИзтриване
  12. Много сладурести са тези камбички,направо да ми взеха ума.Така подредени и овкусени-чудни са...
    Приятен ден,миличка -прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  13. Тези шапчици ме грабнаха веднага и като прочетох какво има под тях...Ваня, истински деликатес!

    ОтговорИзтриване
  14. Ваня, страхотно изглеждат, а на подобно предястие не съм попадала никога....но вероятно е много вкусно, а при тази презентация няма как да се подмине....
    Лек път!

    ОтговорИзтриване
  15. Ванче, явно това си е италиански деликатес!Много апетитно изглежда:)
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  16. Камбите ти са чудесни, Ваня! Много приятно на вкус съчетание. Допадна ми. Благодаря ти за споделеното!

    Прегръдки, мила и весел weekend!

    ОтговорИзтриване