Оффф , лоша работа понякога като запецнеш пред компа ,...качила си снимките , а думите за увод някакъв ти бягат :) и после Катето те конфузи що е поста без увод :)) ....освен да изтърсиш ''продукти'' и да продължиш не ти остава друго :) ! Ама то тук и продукти няма кой знае какви в тази рецепта ....
парче свинска рибица
10-12 сушени сини сливи без костилки
1 с.л. анасоново семе
шепа орехови ядки
Купона за рожденния ден на Мария беше в къщи , а това е едно от разните други неща които приготвих за нея !
Месцето стана много крехко и сочно , а така се беше обикнало с орехите и сливите ,че се хареса и на най-капризния и внук :) ! И чак да не повярваш и на Роби ,щото и той хич не си пада по месцето ,за разлика от мен :) !
Та ...купувате едно голямо парче рибица . Разрязвате я на две без да отделяте половините . В хаванче счуквате орехите и анасоновото семе. Осолявате месото отвътре и в средата поръсвате (по дължина) няколко лъжици от орехите и анасона. После в редичка подреждате сините сливи и отгоре ги поръсвате с останалата орехова смес. Овръзвате месото с кухненски канап . Посолявате и поръсвате с червен пипер . Слагате рибицата в тавичка на дъното на която сте сипали зехтин и чашка вода ..... и във фурната ....когато започне да се запича и леко смени цвета си , полейте месото с чаша бяло вино ! Печете рибичката около час на 180 гр. като от време на време отваряте и поливате месото с образувалия се сос .
Нарежете рибицата топла и сервирайте с печени картофки :) !
Да ви е сладко .....ciao ,ragazzi :) !
Ивче, чудесна маса и рецепта си спретнала! поздрави!
ОтговорИзтриванеРибицата е перфектна, как се е зачервила...!А масата е супер, абе при такава домакиня какво можеш да очакваш?!Страхотна си , мила, продължавай да шашкаш италианците!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеНе ми е нужен увод да похапна от това изкушаващо разкошество.
ОтговорИзтриванеПрекрасно предложение. Простичко, по мой вкус.
Печена крехка и сочна рибица с печени картофки прекрасно предложение Ванче.Прегръдки и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеСтрашна красота!
ОтговорИзтриванеОблажих се Ийв, невероятно е станало месцето, хич не се учудвам, че се е харесало на всички!
Много хубав пост, обичам да чета, не само рецептите, рецепти в нета, колкото искаш!
Емоцията около приготвянето е важнаааа...
Целувам те Аморе и се гордея, че си българка!
О, това месце и у дома ще се хареса много, с тези любими съчетания...ще го пробвам задължително.
ОтговорИзтриванеИ чудесна софра си спретнала, браво!
С усмивка
мария
Ив , приятно съм изненадана от тази рецепта. Едната ми баба едно време готвеше пиле с дюли и друго пиле със сини сливи. Когато за първи път сготвих на съпруга ми той не го възприе, всъщност никъде нан друго място не съм виждала подобни яхнии. Но мисля ,че ще оцени тази рибица!
ОтговорИзтриванеТук не е за влизане! Толкова примамливо и вкусно!
ОтговорИзтриванеИв, чудесна трапеза си спретнала! Всичко е толкова апетитно, с много вкус подредено и поднесено!
Поздрави!
О, Ив сигурна съм, че на тази трапеза има местенце и за мен! Това трябва да се опита, не става само с гледане:) Разкошно е всичко и трапеза и месце и ти! Поздрави!
ОтговорИзтриванеСтрахотно ти е месцето,скъпа!Днес направо се главозамаях от превъзходни пълнени филета,ще взема да направя и аз!Такова със сини сливи и сметанов сос правих за една Коледа,наистина е много вкусно,както подсказват снимките и при теб,Ванюшка!
ОтговорИзтриванеПожелавам весел Никулден!
ех Ивана,страхотна маса си наредила!
ОтговорИзтриванеДа ти е жива и здрава Мария а месцето направо го пращай насам!
Прегръдки и хубави празници
Масата е толкова слънчева,че те кара веднага да се усмихнеш!
ОтговорИзтриванеВанче ,за рибицата нямам думи...Апетитно зачервена,с чудесна плънка и красиво поднесена!
Майстор си признала съм те!
Живи и здрави да сте и много поводи да имате за празнуване!
Хубав ден!
Много красиво е подредена масата!
ОтговорИзтриванеИ свинското изглежда много крехко.
Тортата от предната публикация също е превъзходна!
Поздравления!
ЕЕЕ Аморе ама вие с Катето с тези мръвки ме подлудихте брееее :)))
ОтговорИзтриванеСупер е станало месцето пък е и от моята любима рибица мммм....чудно!
Колкото до увада и аз все си ги пляскам направо рецептите ,ама пусто като не ми иде от вътре какво да правя.:)))) Иначе и аз обичам по блоговете да чета уводи ама нааа такава съм.:)
СИЛНО ТЕ ПРЕГРЪЩАМ МИЛА МОЯ!
Ивана, и аз обичам да заочващ с увод, защото ми е хубаво да го чета;) При теб той е винаги много забавен;)
ОтговорИзтриванеА рибицата и тържеството несъмнено са били прекрасни и италиански- шумни, весели и пълни с любими хора;)
Ив,мисли увод,мисли,защото наистина ми е интересно да го чета!Много хубава маса,вкусна рецепта,но не мога да видя какво има в чашките?И някаква торта ми се мярна, отивам да я видя!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви , момичета за хубавите думи :)...Танче , в чашките съм сложила салфетките :) !Преди време бяхме в един ресторант и там бяха нагънати и сложени по този начин ...много ми хареса и често го прилагам и в къщи :) ! Чашките стават като със шапчици :) !
ОтговорИзтриванеХубав Никулден ,дами ! :*
Е сега вече ми замириса на празник!Много е вкусно това предложение Ив!
ОтговорИзтриванеИ отново те прегръщам!
От няколко дни разглеждам блога ти с огромно удоволствие и усмивка! Много ме грабна твоята откровеност и умението ти да се шегуваш със себе си или с кулинарните ти несполуки. Отвъд тях обаче тук откривам семпли и вкусни рецепти и искам да споделя, че много ме вдъхновяваш! Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти ,Гуинет за вниманието и милите думи ! Блога ми е утеха за сполуки и несполуки :) и се радвам ,че първите са повече ! Старая се рецептите да са обикновенни и приложими и в Б-я !
ИзтриванеПоздрав сърдечен и от мен с пожелание за хубав четвъртък !