Продукти за гратина :
2 големи глави лук
200 мл. бешамел
30 гр. пармезан
1 ч.л.горчица
сол
Обелете лука и го нарежете на четвъртинки . Сложете го в тенджерка с вряща посолена вода за 10 мин. Извадете сварения лук с решетъчна лъжица и оставете да се изцеди излишната вода . Намаслете и поръсете с галета чашки за суфле или малка тавичка . Бешамела объркайте с горчицата . Изсипете на дъното на всяка чашка 1-2 с.л. бешамел сложете от лука и залейте отново с няколко лъжици бешамел . Поръсете с настърган пармезан и запечете за 10 мин. на 190 гр. в предварително загрята фурна .
Поднесете топло като гарнитура .
Продукти за фритатата ( 2 порции) :
4 яйца
1 голям морков
100 гр. замразен грах
щипка майоран
1/2 глава лук
сол
галета
зехтин
В малко подсолена вода сварете моркова и граха . Прецедете зеленчуците и нарежете моркова на дребно . В тиган с малко зехтин запържете нарязания лук , сложете моркова и граха , налейте 3-4 с.л . бульон и задушете до извиране на течността .
Разбийте яйцата с миксер за няколко мин. и ги изсипете при зеленчуците . Намалете огъня и оставете омлета да си се готви около десетина минути , като дупчите от време на време повърхността му с вилица . Когато видите ,че сместа отгоре се е сгъстила с помощта на дървена лопатка го обърнете и довършете пърженето за още 2 мин.
Прехвърлете омлета в чиния ,нарежете го на големи парчета и веднага сервирайте .
Да ви е сладко :)...Чаоооооооо и спокойни събота и неделя :* !
Браво ,Ванче-подготвила си вече вечерята.Добър апетит и Наздраве!
ОтговорИзтриванеИв, изглажда много апетитно.
ОтговорИзтриванеИвче, гратена ти е чудесен!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубав уикенд!
oo, Ивана, много ми харесва това съчетание. Като чуя лук и ми настръхват ушите от удоволствие
ОтговорИзтриванеТака се подсладих с шарения кекс, че новите ти предложения си идват съвсем навреме.
ОтговорИзтриванеНаздраве за празника и хубав уикенд!
Хубава вечеря, жалко, че не си по-наблизичко:) Честит февруари!
ОтговорИзтриванеФритатата изглежда превъзходно.Как можеш да се съмняваш, че ще имаш малко почитатели на рецептата? При теб винаги е вкусно и забавно. И със сигурност много вкусноооо.
ОтговорИзтриванеПриятна и усмихната вечер!
О, някой да ми ги сервира на масата... ще видиш ти дали няма да има почитатели :))
ОтговорИзтриванеНикога не съм приготвяла такива неща, но наистина изглеждат много вкусно, Ванче!
Хубав февруари, с по-висока заплата :)) и много любов ти желая :)
Ехе, Ивана, не бих отказала нито едно от двете! Особено фритатата!
ОтговорИзтриванеВанче, отново предлагаш много вкусни и по-различни ястия :)
ОтговорИзтриванеДвуцветния кекс е неустоим!
Поздрави :)
И двете ястия много ми допадат!
ОтговорИзтриванеИ честит февруари! Много красиви емоции,Ив!
Ваня,допаднаха ми и двете рецепти!
ОтговорИзтриванеС удоволствие бих ги опитала.
Както винаги при теб е вкусно и красиво!
Съдечни поздрави!
Ив, четеейки рецептите и продуктите си мисля, че ще ми допаднат, а и снимките ти са много апетитни. Гратина е много интересно предложение. Честит февруари и на теб и много влюбен да е и той и всички останали:) Честита нова седмица!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви ,момичета за вниманието и отделеното време !
ОтговорИзтриванеХубава и спорна нова седмица ! С прегръдка !