21.06.2020 г.

Фокача Лято - Focaccia Estate




Продукти:
300 гр. бяло брашно
200 гр. фин пшеничен грис
300 мл. вода
3 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
щипка захар
15 гр. мая от кубче 
за гарниране:
домати
маслини
червен лук
магданоз
тиквички
розмарин
едра морска сол



Пресейте бялото брашно с гриса в купа. Разтворете маята в топлата вода с щипка захар. Излейте в купата, добавете зехтина и солта. Замесете меко тесто. Замесеното тесто покрийте с парче найлон и оставете на топло докато удвои обема си. Когато е готово разточете на голям правоъгълник. Украсете с червен лук, домати, маслини, тиквички или продукти които ви харесват. Оставете фокачата да се отпусне 30 мин. след което изпечете на 210 гр. за около 10-15 мин. 
Да си е сладко, лятно и слънчево! :) 




5 коментара:

  1. Прекрасно си я нарисувала, Ив! Цялото лято си събрала в нея! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате!
      Видях и твоята нарисувана фокача, много е красива!
      Поздрав и честит Еньов ден!

      Изтриване
  2. Интересна и много красива фокача Ваня.Идеално предложение за лятото !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване