Вкусна стана, спор няма и добре се представи за снимките вижда се, ама много работа покрай един залък фокача падна! Пишеше лесно става и бързо, вкусна е, заслужава си! Хубаво ама един час да тръскаш тиган и да обръщаш 100 гр. питка не ми се видя нито лесно, нито бързо! И после като видях Роберто как я сгъна на един залък ми прималя! Че те такива работи се ядат бавно и с респект към положения труд! Както и да е, радвам се, че му хареса! Ако решите да опитата тази е рецептата, а я видях тук! Не съм я спазила точно, сложих малко повече брашно и по малко тиквичка, че ми се видя много чорбяно тестото!
Продукти:
140 гр. брашно
3 гр. мая от кубче
100 гр. настъргана тиквичка
50 гр. сирене тип филаделфия
80 мл. вода
по-голяма щипка сол
по-малка щипка захар
И започваме! В купа пресейте брашното с щипка сол. В топлата вода разтворете маята с щипка захар. Излейте при брашното и замесете меко тесто. Когато е добре хомогенизирано прибавете настърганата, леко посолена и изстискана от вода тиквичка и сиренето. Объркайте добре. Изрежете си два диска от хартия за печене с диаметъра на тигана 28 см. в който ще печете фокачата. Намажете дъното на тигана със зехтин и поставете единия диск след което сложете тестото и с помоща на вилица разстелете на плоска питка. Покрийте с другия диск хартия леко намаслен. Сложете капак и оставете фокачата на мира за 30 мин. Моята печка е с газови котлони, а за елекртически печете на слаб огън. Сложете тигана на котлона и оставете за 5-10 мин. да се пече. След което обърнете на капака и после леко плъзнете фокачата в тигана да се изпече и от другата страна. Печете пак толкова минути и пак обръщане и тръскане и така докато се изпече! Вече готова прехвърлете на решетка да се поохлади!
И хапнете! Да ви е сладко! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар