28.06.2020 г.

Черешов сладкиш с меко шоколадово сърце


Меко шоколадово сърце, хрупкав маслен блат и разбира се череши! Опитайте този много, много шоколадов сладкиш! 


Продукти:
за масления блат:
150 гр. брашно
80 гр. краве масло
80 гр. захар
50 гр. какао
2 жълтъка
3 с.л. вода
щипка сол
щипка бакпулвер 
за шоколадовия ганаш:
2 яйца
200 гр. черен шоколад
50 гр. пудра захар
60 гр. краве масло
щипка канела (по желание) 
и още:
150-200 гр. череши 



В купа пресейте брашното, какаото,  щипка сол и щипка бакпулвер. Добавете 2 жълтъка, 3 с.л. студена вода, захарта и нарязаното на парчета студено краве масло,. Замесете меко тесто. Загънете го в парче найлон и приберете в хладилник за 1 час. На парче набрашнена хартия за печене разточете охладения блат. Прехвърлете го в тава 20 см. заедно с хартията като оформите висок борд. Надупчете дъното с вилица. Наредете почистените от костилки череши. Приберете тавата в хладилника докато приготвите ганаша. В малка тенджерка сложете начупения шоколад и кравето масло. Разтопете на водна баня. Разделете жълтъците от белтъците на две яйца. Първите разбийте до гладкост с пудрата захар, белтъците разбийте с щипка сол на сняг. Към охладения, но все още течен шоколад добавете първо жълтъците бъркайки енергично, а след това на порции прибавете белтъците. Излейте крема върху черешите. Изпечете на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 40-45 мин. 
Готовият сладкиш охладете на решетка преди да нарежете! 
Да ви е сладко :)! 
 Рецептата е от тук!

Няма коментари:

Публикуване на коментар