Продукти:
8-10 гр. бишкоти савоярди
250 гр. маскарпоне
3 с.л. пудра захар
100 мл. прясно мляко
50 мл. лимончело
за лимоновия крем:
2 жълтъка
100 мл. вода
30 гр. нишесте
сока и кората на 1 лимон
и още:
150 гр. ягоди
3 с.л. захар
Първо си пригответе крема. В малка тенджерка налейте 100 мл. вода, добавете два жълтъка, 30 гр. нишесте и 3 с.л. захар. Излейте сока на един лимон и ароматизирайте с настърганата кора. Сложете съда на котлона и започнете да бъркате докато крема се сгъсти. Отстранете от огъня и охладете. В купа изиспете маскарпонето и добавете 3 с.л. пудра захар. Разбийте с миксер за 3-4 мнн. и добавете на порции охладения лимонов крем
.
Разбийте с миксер до хомогеност. Излейте прясното мляко в дълбока чиния, добавете лимончелото. На дъното на съда в който ще редите тирамисуто изсипете 2-3 с.л. от крема. Наредете по стените нарязани ягоди, а върху крема бишкоти потопени за миг в прясното мляко. Покрийте бишкотите с крем и подравнете. Украсете по ваш вкус. Приберете тирамисуто в хладилник за 3-4 часа за да се охлади и поеме всички аромати.
Да ви е сладко :)!
Мнооого свежо е това!
ОтговорИзтриване