Продукти:
300 гр. брашно
8 гр. мая от кубче
200 мл. вода
1 с.л. зехтин
1 равна ч. л. сол
щипка захар
за гарниране:
1 малка тиквичка
3-4 цвята от тиквички
няколо ленти бекон
бучка горгонзола или моцарела
В купа пресейте брашното, излейте затоплената вода с разтворената мая и щипка захар. Добавете солта и зехтина. Замесете меко тесто. Сложете го в купа и покрийте с парче найлон и кърпа. Приберете купата на топло. Обикновено включвам фурната за 1 мин. и слагам там за да втаса тестото. Нарежете тиквичката на тънки кръгчета. Посоле леко. Цветовете разделете на две и изрежете тичинката.
Втасалото тесто разточете на тънко на диск върху парче хартия за печене. Прехвърлете в тава с хартията. Наредете тиквичките, цветовете и парчета бекон. На няколо места сложете парченца горгонзола или моцарела. В случая горгонзола. Оставете пицата за 30 мин. докато се отпусне тестото. Изпечете на 200 гр. в предварително загрята фурна до приятен загар.
Полейте изпечената пица с тънка струйка зехтин и сервирайте!
Да ви е сладко! :) Чаооо, спорна седмица!
Екстра!
ОтговорИзтриване