7.11.2011 г.

Сладкиш с ябълки и карамел

 Сладкиша е великолепен , рецептата взех от сп. ''Вкусотийки в чинийки'' от далечната  2000 год. .Отдавна не бях попадала на такъв вкусен сладкиш ...ето и как се приготвя:
В съда в който ще печете сладкиша карамелизирате 8 с. л. захар с 1/2 пакетче кр. масло. Нареждате върху карамела филийки ябълки които да се застъпват леко една друга . 


Разбивате с миксер 4 яйца с чаша захар, прибавяте чаша и половина брашно примесено с един бакпулвер, ванилия. 
Изсипвате сместа върху ябълките . Печете на 170 гр. в предварително загрята фурна. Оставяте сладкиша да се охлади и обръщате в голяма чиния. 
За сиропа: 1 ч. ч. вода завира с 1/2 ч.ч. захар. Прибавяте 2 с. л. мед и 1 с. л. ром . 
Сиропирате охладения сладкиш с топлия сироп . Оставяте за няколко часа да поеме сиропа ....ииии ами...да ви е сладко!


                                             

 


И две снимки които направих на снощния великолепен залез!

2 коментара:

  1. Ивана,имаш ли представа,един ден,като се съберем двете,каква трапеза ще спретнем и колко добре ще си изкараме!Дано се случи един ден и тогава,ще направиш отново този ароматен и нежен сладкиш!Прегръдки и хубав утрешен ден:)))

    ОтговорИзтриване
  2. :) Каня те при мен на лято ..живея на 2 км от морето ( Адриатическо) ....ще готвим ,ще се печем на плажа :)))Помисли през студената зима :) ....хубав ден и un bacio :)

    ОтговорИзтриване