1.11.2011 г.

Пълнен хляб

 Ето и рецептата за този много вкусен и богат хляб:
За тестото :
15 гр. мая
100 мл прясно мляко
200 мл. вода
3-4 с. л. зехтин
по 1 ч. л. сол и захар
брашно колкото поеме
За плънката:
200 гр. мортадела
10 зелени маслини с чушка
2 сварени яйца
1 моцарела
чер пипер,чубрица
лют червен пипер( едро смлян) 

От изброените продукти за замесвате меко тесто . Оставяте да удвои обема си и разточвате на не много тънка кора . Намазвате със зехтин и разпределяте в единия край плънката . Завивате на руло ,намазвате отгоре със зехтин и оставяте да втаса за 30 мин. Когато тестото напълни тавата, намазвате отново със зехтин и поръсвате е едра морска сол.Печете на 170 гр. в предварително загрята фурна . 
           


         Чудесен, чудесен , чудесен .... Добър апетит!



4 коментара:

  1. Ивана,изглежда много изкушаващо това хлебче!
    Обожавам мортадела и моцарела и почти постоянно имам в къщи.Харесвам всичките ти предложения и ще те следя изкъсо:)))
    Прегръдки:)

    ОтговорИзтриване
  2. и на мен допадна - тъкмо меся тесто за закуска - мога да пробвам едно маалко хлебче с пълнеж

    ОтговорИзтриване
  3. Поредното изкусително печиво! Стана супер пухкав и вкусен хляб, идеален и за закуска, и за обяд на работа.

    ОтговорИзтриване