18.11.2011 г.

Тирамису с кокос

 Ето рецептата за това любовно  тирамису което приготвих през лятото ( снимките са от тогава) за моето аморе Роберто: 
3 яйца и 2 жълтъка се разбиват на пяна със 100 гр захар.
Прибавят се 100 гр брашно , щипка сол и една ванилия. Печете на 180 гр. в предварително загрята фурна за около 15 мин.
За крема: 250 гр. маскарпоне , 2 яйца, 3-4 с. л. захар. 
Разделяте жълтъците от белтъците .Разбивате захарта със жълтъците и много внимателно прибавяте маскарпонето.Белтъците биете на твърд сняг и по малко смесвате с крема.
Блата (изстинал) се разделя на две половини ,всяка се полива с чашка студено кафе ,поръсва с кокосови стърготини и маже с крема.



Готовия сладкиш поръсвате обилно с какао и слагате в хладилник за 2-3 часа. За да избегнете овлажняването на сладкиша може да го поръсите с какаото непосредствено преди поднасянето му. И разбире се,  надписа е по желание!

                                 
           Да ви е сладко!      Очаровайте половинката си с този чудесен сладкиш и великолепната песен на Умберто Тоци ....''Ti amo''!

                       



3 коментара:

  1. Ооо,много романтичен пост!
    Това е един от любимите ми италиански сладкиши,а в компанията на тази чудесна песен...направо се разтопих!
    Късметлия е твоя Роберто с такава жена:)))
    Целувки Ийв:*)

    ОтговорИзтриване
  2. Катеее, радвам се че ти хареса поста...Ама да ти кажа то аз съм късметлийката с Роби :) няма друг като него :)...Много целувки и топъл следобед :* !

    ОтговорИзтриване
  3. Италианците знаят какъв сладкиш да забъркат, за да стане романтично и прекрасно изживяването.:-)) Пожелавам много прекрасни мигове с любимия човек!
    Прегръдки, Ивана!

    ОтговорИзтриване