Рибка скумрийка- чудна с ароматните подправки в тази рецепта ....
Почиствате рибата от главата и средната кост и разтваряте на книжка.....Поставяте във всяка скумрия дафинов лист , счукан чесън и чер пипер . Завивате рибата на рулце и забождате с клечка за зъби.
В дълбок тиган сипвате зехтин и слагате рибата , пресен розмарин , няколко листа салвия, зърна чер пипер, нарязана на едро глава лук ,кубчета картофи. Посолявате , наливате чашка бяло вино и задушавате на слаб огън докато остане на мазнина . Поднасяте с лимон и чаша изстудено бяло вино и салатка по желание ....Да ви е сладко!
Иванаааа,не обичам риба,но се насладих на снимката в твоята компания!
ОтговорИзтриванеПрегръщам те и ти пожелавам прекрасен ден!
Ох ,аз пък ''умирам'' за рибка и готвя много често :)). Прегръдки и от мен с пожелание за един хубав следобед:) !!!Чаоооо:))!
ОтговорИзтриване