14.11.2011 г.

Пилешки гърди с мортадела

 Продукти :
1 бр. пилешки гърди 
100 гр. мортадела
кашкавал
розмарин 
майорана
скилидка чесън
 зехтин
чер пиппер
 Смесвате всички подправки и обърквате добре.
Правите нарези на около 2 см . върху пилешките гърди .Овкусявате с приготвения дресинг(може да птибавите и няколко капки соев сос или балсамов оцет).В прорезите поставяте по парченце мортадела и кашкавал. Връзвате с кухненски конец по дължина така приготвеното руло и слагате в дълбок тиган с зехтин. Запържвате по 2-3 мин . на страна , наливате 1/2 чаша зеленчуков бульон и оставяте на среден огън за десетина мин. 
Изваждате и слагате в тавичка .Запичате леко само на горен реотан . 
Сервирате с гарнитура по желание......Добър апетит!


9 коментара:

  1. Страхотно предложение с любивото ми пилешко месо:-)) Изглежда много апетитно!
    Прегръдки и вкусна вечер!:-))

    ОтговорИзтриване
  2. Ийв,чудесно ястие,а и хубаво е,че може да се интерпретира,спрямо месцето и саламчето,което имаш в хладилника!Благодаря за чудесната идея!
    Наздраве!
    Целувам те и ти пожелавам чудесен утрешен ден;)))

    ОтговорИзтриване
  3. Мони, Кате радвам се,че ястието ми ви хареса :)..Разбира се интерпретациите са много :)...баста само идеята (хи-хи а аз я откраднах от любимото ми сп.''Subito pronto'':)))...Вълнуваща вечер от мен е un bacio grande :)!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Ивана,много красиво приготвено и поднесено ястие,а и рецептата е страхотна,ще си я запиша в графа желани
    заповядай при мен за една приятна изненада http://kitchen-miriams28.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ти Мария за споделената награда :) с удоволствие си я взех и и се радвам :)! Усмихнат ден :) !

    ОтговорИзтриване
  6. Вкусна рецепта с пилешко месо :) А и гарнитурата от карамелизиран лук много ми харесва. Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесно ястие, много ни хареса! Става бързо, вкусно, а е достойно и за празнична трапеза!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Васи!
      Аз съм я забравила тази рецепта 🙂, добре, че напомни!

      Изтриване