11.11.2011 г.

Крем супа с гъби и сметана

 Гъби и сметана - така добре се допълват в тази крем супа , че от вкуса останах изненадана и аз . Рецептата е от сп.''Un mese in cucina''-''Един месец в кухнята''. 
    Ето я:
250 гр. гъби
200 мл. сметана за готвене
1 малка глава лук
 скилидка чесън
1-2 чаши зеленчуков бульон
чер пипер
зехтин
30 гр. пармезан
Нарежете лука и скилидката чесън на дребно. Запържете до златисто и прибавете нарязаните гъби. Оставете и гъбите да се запържат леко и налейте бульона .Посолете , прибавете и шипка чер пипер. Захлупете съда и задушавайте 20 мин. 
Булцона не трябва да извира , нека остане наполовина . 
Оставете гъбките да поизстинат и смелете в блендер. Към полученото пюре прибавете сметаната. Разбийте много добре с миксер . 
Сипете в купа и украсете с изпечен пармезан . 
Пармезана пригответе така: застелете дъното на голяма тава с хартия за печене и оформете от настъргания пармезан кръгове . Сложете тавата за 5 мин. във загрята на 180 гр. фурна.  Когато сиренето покафенее извадете от фурната ,оставете да изстине и имате тези великолепни дантелки от пармезан :)
          Горещо се надявам да ви е харесала крем супата така както хареса на нас :) !!!
                                                    Да ви е сладко :) !


Няма коментари:

Публикуване на коментар