Гъби и сметана - така добре се допълват в тази крем супа , че от вкуса останах изненадана и аз . Рецептата е от сп.''Un mese in cucina''-''Един месец в кухнята''.
Ето я:
250 гр. гъби
200 мл. сметана за готвене
1 малка глава лук
скилидка чесън
1-2 чаши зеленчуков бульон
чер пипер
зехтин
30 гр. пармезан
Нарежете лука и скилидката чесън на дребно. Запържете до златисто и прибавете нарязаните гъби. Оставете и гъбите да се запържат леко и налейте бульона .Посолете , прибавете и шипка чер пипер. Захлупете съда и задушавайте 20 мин.
Булцона не трябва да извира , нека остане наполовина .
Оставете гъбките да поизстинат и смелете в блендер. Към полученото пюре прибавете сметаната. Разбийте много добре с миксер .
Сипете в купа и украсете с изпечен пармезан .
Пармезана пригответе така: застелете дъното на голяма тава с хартия за печене и оформете от настъргания пармезан кръгове . Сложете тавата за 5 мин. във загрята на 180 гр. фурна. Когато сиренето покафенее извадете от фурната ,оставете да изстине и имате тези великолепни дантелки от пармезан :)
Горещо се надявам да ви е харесала крем супата така както хареса на нас :) !!!
Да ви е сладко :) !
Няма коментари:
Публикуване на коментар