За канелоните ползвах прясна паста за лазаня ,но може да с направи и със сухите кори . Само спазвайте указанията за варене !
Но първо си сварете броколите ( не пиша пропорции ,преценете сами за колко човека готвите) в подсолена вода 5-6 мин. Прецедете и нарежете на ситно .Подправете с лъжичка зехтин . Сварените листа за канелоните ( за пресните 2 мин.) сложете върху кърпа .
В края на всеки лист разположете от броколите , върху тях изсипете 2-3 с.л. бешамел и поръсете щедро с настърган пармезан.Завийте на стегнато руло и поставете в тавичка за печене. Вече в тавичката сложете върху всеки канелон 2-3 с. л. бешамел и поръсете с пармезан . Печете на 190 гр. около 15 мин. ....Добър апетит!
Биаджо Антоначи - ''Сънувай ме ''
ИВАНА,такова нещо не съм опитвала но ще се прижаля някой ден май ...като гледам твоите колко са апетитни....
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Ооо,канелони!Обожавам ги,но никога не съм ги приготвяла с броколи!Само мога да предполагам,колко са вкусни!
ОтговорИзтриванеСнимката е много съблазнителна!
силни прегръдки,мила,поздрави на Роби и много, много целувки:*)
Ивана,
ОтговорИзтриванес броколи звучи доста интересно;-)
И апетитно разбира се;-)
Хубава вечер!
Момичета, благодаря ви..:) имах малко резерви ( относно вкуса) докато ги приготвях , но се оказа наистина ,че са много вкусни :) !Хубав ден :) !
ОтговорИзтриванеКак ми радваш окото с тези канелони!Много обичам,но ми е досадно пълненето им,защото ползвам сухи на тръбички.Все пак отдавна не съм приготвяла,добре ми напомни,Ванче,благодаря!
ОтговорИзтриванеВане, прекрасни публикации правиш! Много съм впечатлена! Имаш чудесни идеи!
ОтговорИзтриване