Та: ....нарязвате на тънки колелца праза, пилешкото месо на кубчета , гъбките на дебни филийки . Слагате в тиган със загрят зехтин и пържите около 5-6 мин. Подправяте с чер пипер , сваляте от огъня и оставяте настрана да изстине.
Отгоре намазвате с разбит с няколко капки прясно мляко жълтък.
Печете в предварително загрята на 200 гр. фурна 10 мин. Намаляте фурната и доопичате на 170 гр.
Да ви е сладко!
За тебе Кате .... ''24 000 baci'' .....''24 000 целувки''.....и Челентано!
Ийв,страхотен е този солен щрудел!
ОтговорИзтриванеМного вкусен,че и много красив!
А с този клип предизвика невероятни чувства в мен!
Клипа не бях го гледала,но си спомних,как навремето(бях много малка)Въртях тази песен на ролковия магнитофон"Грундик".
Майка ми беше певица,а баща ми музикант(саксофонист и кларнетист) и обожаваха Челентано,както и аз!
Благодаря за насладата от чудесното ястие и прекрасната музика!
Прегръщам те и те целувам мила моя Ивана:)))
Прекрасна идея за солен щрудел!!
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Ивана, чудесен се е получил щруделът, обичам много праз лук в такива печива.:-)) Изключително красива плетка!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!