16.02.2012 г.

Зеленчукова крем супа и фокача с моцарела и ементал


Рецептата за тази вкусна зеленчукова супа видях вчера при Соня http://mysweethobby.blogspot.com/  ! Чудесна за студеното време ! Направих я по рецептата и ,като смених само праз лука с пресен . Ето така :
Нарежете стрък -два пресен лук и един голям морков .Запържете във зехтин . Добавете нарязани на кубчета 2 картофа и накъсаните на розички броколи. Залейте с  около литър вода и варете до омекване на картофите .  Пасирайте сварените зеленчуци и добавете 2-3 с. л. сирене тип ''Филаделфия''. Аз си сложих и лютичко и няколко капки лимон :))...стана супер крем супа :)! ...Ааааа и за малко разкош направих 2 чипса от пармезан :)....
Върху кухненска хартия настържете пармезан във формата на кръгове и запечета във фурна до покафеняване . Чудесно допълнение  :)!  Да ви е сладко :)! 



 И към супата спретнах набързо една фокача с готово тесто . Разстилате листа тесто (моето беше правоъгълно) и режете на две равни половинки . Върху едната поръсвате с моцарела и ементал нарязани на дребно . Захлупвате с другата половина . Притискате всички краища с вилица за да не излезе сиренето . Отгоре намазвате обилно със зехтин и печете на 170 гр. в предварително загрята фурна. 



Фокачата става с чудесна ,хрупкава коричка -отгоре и отдолу :)....Добър апетит :)!





Искам да се похваля :)и сърдечно да благодаря на Соня от ''Моето сладко хоби'' за чудесните награди ! 
Благодаря ти Соня и се радвам ,че се запознахме :)! 
От мен голяма прегръдка за всички ви и хубава и уютна вечер :*!



10 коментара:

  1. Ваня ,много апетитна супичка си приготвила!Ще я направя и аз ,много ми хареса.Фукачата е страхотна, с този златист загар и хрупкава коричка.С две думи неустоими предложения!Благодаря за идеите!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Ивана,аз не съм любител на супите,но ти така примамливо си я поднесла,че ми се прииска да я опитам.Впечатли ме чипса от пармезан,много оригинален.Фокачата също е превъзходна.Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Много интересно предложение за ''чипса''!не бях виждала!Дали може да се направи от кашкавал?А фокачата е изключително апетитна и привлекателна, но ще се въздържа, пустите му калории:(!Чудесно се е получило всичко, Ваня!Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Супата е страхотна, но тази фокача е много хубава и ще си я запомня! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Вкусно,леко и поднесено с тази декорация-чудесно е Ванче!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Супата безспорно е много вкусна,харесва ми,Ванюша,особено застроена с Филаделфия!
    И чипса от пармезан е страхотен избор,а фокачата е прелест!Цялото меню е чудесно!
    И честити награди,заслужени напълно!

    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Много интересна декорация за супа! Идеята ми харесва и ще я приложа:). Супичката е вкусна, фокачата прелестна. Ив, дали има местенце и за мен?

    ОтговорИзтриване
  8. Много апетитно е всичко и супичката, и фокачата.
    Много ми допада идеята за чипса. Ще се възползвам от нея ;)
    Поздрави и пожелания за хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря на всички ви момичета за милите коментари :*....А чипса от пармезан видях в една гъбена супа от списание (имам я в една публикация от преди 2 месеца) И аз не бях правила до тогава . Сонче , не знам за кашкавал дали ще стане ,пробвай ....после ще кажеш как е :) ...а пък фокачата само я опитах :) беше за Роби ...нали и аз все броя калориите :))! Ама резултата се вижда и съм доволна :)!
    Хубав уикенд ,дами ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  10. И супичката ми хареса, и чипса ми хареса, ама тая фокача с готово тесто, много апетитна, бе! Не може така - веднага сподели, какво е това готово тесто, че и правоъгълно?! Явно не е в БГ, нали?
    Тук с нашето готово тесто, не знам дали ще я докарам тази красота:)

    ОтговорИзтриване