24.02.2012 г.

Кюфтенца с ориз


Голямо благодаря на Живето от  http://receptitenazoii.blogspot.com/ за тези мнооого вкусни кюфтенца :)! Станаха вкусотия един път :)....аз малко промених съставките с това което имах в къщи ,но това им е хубавото ,че може да сложите подправки по ваш вкус . 
За 8 бр. кюфтенца :
150 гр. ориз , 1 печена чушка (по обичам червените ,но в къщи се търкаляше една жълта в очакване на рецепта :), магданоз , чер пипер ,лук , сол ,кремвирш или какъвто колбас предпочитате. 



 Сварете ориза в подсолена вода до готовност . Тъй като ние е къщи сме в непрекъсната война за това колко да бъде сварен аз го оставих леко суров :). Прецедете излишната вода . Нарежете една малка глава лук на ситно . Чушката на много дребно и прибавете към ориза. Подправете с чер пипер ,сол . Разбъркайте всичко много добре . Нарежете кремвирша на колелца . От оризовате смес вземайте по малко слагайте в средата по парченце кремвирш и оформяйте като кюфтенце . Разбийте едно яйце . Оваляйте кюфтенцата първо е брашно после в разбитото яйце и пържете до златисто в загрято олио . Може да използвате и готова панировка , аз имам една ,но след като ме предаде веднъж :) ги направих по класическия начин :)!



За сосец разбърках малко кисело мляко с чесън ,сол и копър и за мое учудване така хареса даже и на Роби :))....
Отново да ти благодаря за рецептата Живе.....снощи беше много вкусно в къщи с твоята рецепта :*! 
Хубав петък и спокойни събота и неделя ,а при нас вече се усеща мирис на пролет :)! 
                            Чаооооооо ! Прегръдки :*!!!



12 коментара:

  1. А така-соса е чуден.Следващия път ще ги направя с този сос-хареса ми...Бон апети и приятен ден!
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  2. Приказни.... много апетитни скоро ще си правят и в къщи!
    Прегръщам те мила моя!

    ОтговорИзтриване
  3. Кюфтенцата са станали превъзходни,а и знам,че са много вкусни,защото правя такива по подобна рецепта също с добавка от млечно-чеснов сос,дадена ми от приятелка,която живее в Турция.Благодаря,че ме подсети да ги спретна някой ден.Поздрави!Приятен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. Аааа,пак ме изкушихте. То май аз съм си със слаби ангели, не че хората са ми виновни,хи-хи-хи.
    Имат страхотен вид кюфтенцата и никога не съм опитвала подобни оризови. Ще поправя този пропуск, даже ще измисля и вариант за вегетарианци. Записвам си ги,Иве,твоите и на Живето. Ще се похваля в най-скоро време.
    И при нас се мъчи да пукне пролет,ама за 2-3 дни. Нямаме търпение да се затопли.

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотно изглеждат. Ама, като си знам , че от панираните неща ми се получават само пържените филийки/ дали те минават за панирани?!?!

    ОтговорИзтриване
  6. stanaha prevazhodni dopadnaha i na nai kaprizniq vkys v ka6ti

    ОтговорИзтриване
  7. Еййййй, убийствено жестоко! Великолепна рецепта, Ивана!

    ОтговорИзтриване
  8. Съгласна съм, че са много вкусни.Веднъж правих и се проклех. Явно обърках рецептата и всичко се разпадаше. Ще опитам и с тази рецепта, дано се получи, защото вкусът наистина си струва;)
    Мерси, Ивана!

    ОтговорИзтриване
  9. И при Живето казах,че са чудесни тези оризови къфтенца,ето,че и при теб впечатлението се потвърждава,Ив!Много вкусна вечеря си сервирала отново,сосчето и на мен ми допада!

    Поздрави и лека нащ!

    ОтговорИзтриване
  10. Много вкусни кюфтенца..ммм И със това сосче, поздравления Ивана :)))

    Поздрави, Маги :)

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря ,сърдечно благодаря момичета ,че намирате време да ме посетите и кажете няколко мили думи ,които ме радват !
    Пожелавам спокойни и слънчеви събота и неделя !
    Голяма прегръдка от мен !:*

    ОтговорИзтриване
  12. Много интересни кюфтенца! Чудничко изглеждат полети със сосчето.
    Поздрави и пожелания за слънчев и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване