2.02.2012 г.

Канелони с праз лук


Надявам се да ви допадне днешната ми рецепта . Макар ,че ако трябва да я приготвя отново бих променила някои неща. Тази изпълних така както я видях в списанието и не , че стана лоша ,но бих нарязала праза на ситно и така бих напълнила канелоните. . 
Приготвяте си първо доматения сос :
Запържвате 1-2 ситно нарязани скилидки чесън ( а може и лук , на мен по ми харесва дом. сос с чесън:) , прибавяте размитата с малко вода кайма и запържвате леко .Наливате чашка бяло вино и когато то се изпари , подправяте с чер пипер и сол. 
Добавяте 300 -400 мл . дом. пюре или едро смляни домати , захлупвате и варите соса около 15 мин. 



Нарязвате праза на парчета от 10 см. и варите в подсолена вода за 2-3 мин. Изваждате и оставяте да се оцедят. За канелоните ползвах пресни кори за лазаня . В тенджера с вряща солена вода потапяте една по една корите и варите 2-3 мин. или според указанията на опаковката . Изваждате върху кърпа и веднага завивате парче праз лук .Всяко рулце сладате в подмазана с малко зехтин тава. Нареждате канелоните плътно едно до друго . Заливате отгоре с д оматения сос , 200 мл. кисела сметана и поръсвате с 50 гр. пармезан . Печете на 175 гр. за 30 мин. Сервирате топли с чаша бяло или червено вино ...... еднакво добре върви и с двете :)! 
Да ви е сладко .....:) чаооооооо и топла вечер :*! 



8 коментара:

  1. Обожавам канелони, но никога не съм ги правила с праз!
    Звучи интересно!
    Прегръдки Ийв:)

    ОтговорИзтриване
  2. Господи как хубаво изглежда!Обичам всякаква паста, но и аз не съм правила с праз:)Благодаря!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Хубава рецепта! Не съм яла канелони, но непременно ще се поправя:)

    ОтговорИзтриване
  4. Мен ме грабна идеята, но може би ще последвам съвета ти за праз на дребно:)
    Пък и време да опитам праз с паста ;)
    Мерси, Ивана:)
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  5. Никога не съм правила канелони, а с тези твои италиански вкусотии много ме изкушаваш постоянно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Ванюша,идеята е страхотна!Обичам всякаква паста,но канелони отдавна не съм пълнила-мноого отдавна.Подсещаш ме съвсем уместно и много навреме с твоите съблазнителни рулца!

    Хубаво утре и лека нощ!

    ОтговорИзтриване
  7. Уау, нито съм пробвала, нито съм виждала! Абсолютно ме вдъхнови да опитам. Благодаря ти, Ив! Много съблазнителна рецепта и много апетитини снимки, браво! Хубав петък от мен:)!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря ви ,момичета :*! Радва ме , че харесахте рецептата :)...Хубав петък и спокоен уикенд :)! Прегръдки :*!

    ОтговорИзтриване