Начуквате леко тънко нарязани свински филета . Загрявате грил тигана много добре и запичате пържолките за по около 3-4 мин. на страна . Отстранявате от огъня и посолявате ,ръсвате и малко чер пипер и няколко капки зехтин.
В тиган запържвате до покафеняване 1 с. л. брашно , добавяте чаша вода ,като бъркате непрекъснато (водата преценете вие - соса трябва да стане като боза :) ,но на супена лъжица брашно около 100 мл. вода е добре . Посолявате , поръсвате с щипка чер пипер и малко настъргано индийско орехче . Бъркате соса 6-7 мин. и отстранявате от огъня .
В друг тиган с бучка краве масло задушавате нарязаните гъбки . Добавете и 1 каф. чашка вода , посолете . Задушените гъби прибавете към соса .
Наредете пържолките върху картофено пюре и залейте с гъбения сос . Добър апетит :)!
В 1 л. прясно мляко добавете 0.500 мл. течна сметана . Добавете 4 с.л. захар и сложете на котлона. Когато сместа стане гореща но без да завира отсранете от котлона и добавете предварително накиснатия и изстискан от водата желатин . Да не забравя ..желатина е 18 гр. Върнете на котлона за още 3-4 мин. като бъркате непрекъснато и не позволявате на сместа да заври. Отстранете от котлона и ароматизирайте с ванилия . Разсипете в купички (аз използвах тези за крем карамел ) като ги пълните до средата . Оставете да се охладят добре и приберете в хладилник за 5-6 часа. Преди да обърнете в чиния потопете чашката за минутка в топла вода . Гарнирайте по- желание . Аз полях с течен карамел :)...Да ви е сладко !
Чаоооо и хубава и спокойна вечер :)!!!
Сладка ще е я!Големи вкусотийки си направила!
ОтговорИзтриванеКрасота, такова хубаво меню!Месенцето е толкова апетитно с този сос...а за пана котата няма какво да се говори, тя си е голямо изкушение!Хубав ден!
ОтговорИзтриванеИв, наистина пана кота, било лесно, а и аз мислех, че е много трудно! Страхотни вкусоти! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЕй, че вкусно!!!
ОтговорИзтриванеКакто не съм вечеряла още, направо... не е лесно да устоя на тази гледка;)
Много обичам пана кота!
И пържолките със соса не бих отказала,по пана котата-изобщо.Аз също не съм правила,но така както я описваш си е лесна работа-и то италианска рецепта...
ОтговорИзтриванеВанче,бързо,лесно и много вкусно ми изглеждат ястията при теб-фенка съм ти-да знаеш...
Топли прегръдки от мен!
Ванее, милост нямаш с тези вкусотии! Пържолките изглеждат толкова апетитно с това сосче, че и с гъбки..ммм! И десерта е неустоимо изкусителен! :) Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеВсичко е много вкусно,но панна котта ми е любим десерт.Приятен ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,момичета ! Живе ,разсмя ме ,ама пък нямам нищо против да си ми фенка :))):*!
ОтговорИзтриванеХубава вечер на всички ви !
Ох, не знам по кое време да идвам тук и да съм се нахранила, пак огладнявам! Взимам си от всичко, пък да става каквото ще!:)Големи вкусотийки, Ив! Прегръщам те, слънце!
ОтговорИзтриванеЦелувки ,Канди <3 !
ОтговорИзтриванеИв,и двете ти предложения са страхотно вкусни,разбира се ще дам предимство на десерта,че много го харесвам,а отдавна не съм правила!
ОтговорИзтриванеОтново си устроила разкошна вечеря за Роби!
Поздрави и за двамата!
Благодаря ,Роси ! Прегръдки !
ОтговорИзтриванеВсичките ти рецепти са трепач. Ща пробвам първо точно тази и след това ще се отбия да споделя за успеха, или неуспеха.
ОтговорИзтриванеКак съм пропуснала тази публикация - страхотни предложения!
ОтговорИзтриванеЧудесно е, че даваш линк и към "по-старите" си рецепти!
Десертът е уникален!
Благодаря ти!
Успех!