23.03.2012 г.

Шишчета от пилешки дроб с бекон


 Пилешкия дроб винаги е бил от предпочитаните ми , макар да казват , че е пълен с лекарства и разните му там добавки с които се отглеждат бройлерите за краткия им живот . Въпреки това от време на време ,когато видя в магазина не издържам :) и купувам една опаковка :)...
Рецептата ми е пълна импровизация  :)))........Ето я:
Нарежете дроба на по големи парчета , всъщност на две :) ...и го загънете с  тънко нарязан бекон. Набучкайте го на шишчета като между всяко от парчетата сложите едро нарязан лук . В тиган налейте малко зехтин, сложете шишчетата и ги  запържете от всички страни за по 2-3 мин.Полейте ги с чашка бяло вино , леко посолете и поръсете с чер пипер . Покрийте с нарязан на едри полумесеци лук . Захлупете и задушавайте докато остане на мазнина . Нужни са около 15 мин.  



Сервирайте топло със задушения лук ...и една зелена салатка с маслинки  върви идеално тук :)... Да ви е сладко :) ! 
             Чаооооооооооо и хубав и слънчев уикенд !!!



4 коментара:

  1. Чудни! И аз много ги обичам, ама не знаех за лекарствата. Е, то логично, ама...:)
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат страхотно, ивче! Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  3. Ох,Ванче,много вкусно при тебе ,миличка....Чакам да видя и козунаците ти...
    Поздрави-и прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. М-м-м, чудно вкусно!!! А за вредните вещества, с които били пълни дробчетата, то въздухът, който дишаме е пълен с още по-вредни вещества, така че да се радваме на вкусни манджи докато можем :)Хубав ден! Милена

    ОтговорИзтриване