Вкусна фокача която може да мине и за предястие . Типична за област Пулия ,а аз видях рецептата в списание разбира се:)....От изобилието на лук ми напомни за нашия лучник затова и сложих заглавието ''лучник по италиански'' ,но само до тук ,защото всичко друго е различно :) ... Ето ви и рецептата :
За тестото ползвах от готовото разточено тесто за фокача , но ако ви трябва рецепта може да погледнете в раздел ''фокача'' в блога ,където съм публикувала рецепта по която я правя когато не бързам за никъде ...:))....
Първо си пригответе плънката ,като нарежете на полумесеци около 3-4 големи глави лук . Сложете го в тиган ,налейте малко зехтин, чашка вода и ч. л. захар. Захлупете и задушавайте 20 мин.
.
Когато лука омекне прибавете шепа маслини без костилки , 2-3 нарязани на дребно аншоа (може да използвате и нашите рибки ''Перла''), десетина каперси , сол и щипка лют червен пипер . Оставете всичко на огъня още 5 мин. Отстранете , поръсете с 40 гр. настърган пармезан ,разбъркайте добре и оставете да се охлади.
В тавичка (22см.) подмазана и поръсена с брашно разстелете тестото като оставите краищата да прехвърлят ръба . Надупчете дъното с вилица.
Прехвърлете охладената плънка и загънете краищата на тестото върху нея. Намажете обилно със зехтин . Печете фокачата на 190 гр. в предварително загрята фурна .
Уктасете с няколко пръстенчета от люта чушка и сервирайте студена .
Да ви е сладко :) !
Страхотен лучник, нямам думи! Веднъж само съм приготвяла подобно изделие с лук и сирене и беше много вкусно. А това ще е направо божествено.
ОтговорИзтриванеПоздравления и усмихнати почивни дни!
Страхотен е, Ив! Страхотен! Думи нямам, голяма вкусотия!!!
ОтговорИзтриванеМммм, страшно апетитно изглежда!
ОтговорИзтриванеНа моя мъж ще му хареса със сигурност.
Поздрави и пожелания за хубав уикенд!
Ванче по Италиански по Български грабвам едно апетитно парче и изчезвам:))))
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубави почивни дни!
Толкова апетитно изглежда лучника ,Ваня!
ОтговорИзтриванеВлюбих си в него,благодаря за идеята!
Бързо ,лесно и много вкусно!
Ще пробвам задължително.
Хубави почивни дни!
Ммммм,много голямо парче бих си взела от лучника ти,Ивана,невероятно вкусен изглежда наистина!Рецептата е отлична,благодаря!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубави почивни дни!
Изглежда превъзходно,много апетитен.Ще го пробвам,никога не съм правила лучник,но правя често празеник.Благодаря за идеята.Хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеОх, че апетитно, Ивче! Прекрасен е станал!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,моничета :)! Ще ви хареса ,гарантирам;!
ОтговорИзтриванеХубав уикенд!
Много добре изглежда, а как обичаме лук!Със сигурност ще го харесаме! Благодаря за рецептата!Поздрави!
ОтговорИзтриванеАх, чудесна, добре че сега ставам от масата.
ОтговорИзтриванеПриятен уикенд желая!
Мария
Чудесна е :)
ОтговорИзтриванеОбичам лучник, но този предполага да
е по-различен и вкусен!
Поздрави и хубава неделя!
Ивана, неустоим е този италиански лучник,сочен и апетитен е на прекрасните ти снимки!!!
ОтговорИзтриванеХубава неделя, прегръдки :)
Определено ще ни е сладко. Красива и чудесна на вкус(предполагам) фокача (лучник).
ОтговорИзтриванеМного ми допадна рецептата, а и ще прегледам раздел фокачи:)