3.07.2012 г.

Пъстърва с червен лук , розмарин и майорана



Продукти за 1 порция : 
1 пъстърва около 300 гр. , листа пресен розмарин и майорана , чер пипер , сол ,зехтин , 1 к. ч. бяло сухо вино , 1 к.ч. зеленчуков бульон , глава червен лук , 2 ч. л. захар , 20 мл. оцет 

Почистете рибата и направете няколко разреза с остър нож от едната и страна . Нарежете лука на големи парчета и го сложете в тиган със загрято олио . Добавете захарта и оцета и пържете за около 5 мин. или докато лука омекне . Отстранете от огъня . 
В голям тиган (за да съберете рибата) налейте олио .Добавете листенцата розмарин и майорана .Запържете за 1 мин. Сложете рибата и веднага я полейте с виното . Изчакайте 1-2 мин. да се изпари алкохола налейте бульона , посолете , добавете зърна чер пипер и захлупете съда . Задушавайте ястието 15 мин. като от време на време отваряйте и поливайте рибата със соса . 
Когато е готова я извадете внимателно .Поставете в голяма чиния и гарнирайте с червения лук, който от захарта и оцета има леко сладко -кисел вкус . 



7 коментара:

  1. Добро утро,Ванюшка!
    Красиво изглежда тази порция риба...
    Нищо че си пия кафето в офиса и за обяд трябва да се мисли.Вкусотия е това твоето готвене.....
    Хубав ден-целувки!

    ОтговорИзтриване
  2. Добро да е ,Жижи ...ама като гледам каква горещина се е задала още от сега :(...Благодаря и да ти е сладко кафенцето :*....целувки и прохладен ден :)!

    ОтговорИзтриване
  3. Пак любимата ми рибка..Много вкусничка изглежда, Ванче :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ив,голяма звезда е тази твоя пъстърва-много фотогенична и артистична беееееееее:)))Прекрасна рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Миленка :)...застанала като за снимка :))) !

      Изтриване
  5. Много хубаво се е извила в това легло от червен лук.Една от любимите ми риби!

    ОтговорИзтриване