Продукти за 1 порция :
1 пъстърва около 300 гр. , листа пресен розмарин и майорана , чер пипер , сол ,зехтин , 1 к. ч. бяло сухо вино , 1 к.ч. зеленчуков бульон , глава червен лук , 2 ч. л. захар , 20 мл. оцет
Почистете рибата и направете няколко разреза с остър нож от едната и страна . Нарежете лука на големи парчета и го сложете в тиган със загрято олио . Добавете захарта и оцета и пържете за около 5 мин. или докато лука омекне . Отстранете от огъня .
В голям тиган (за да съберете рибата) налейте олио .Добавете листенцата розмарин и майорана .Запържете за 1 мин. Сложете рибата и веднага я полейте с виното . Изчакайте 1-2 мин. да се изпари алкохола налейте бульона , посолете , добавете зърна чер пипер и захлупете съда . Задушавайте ястието 15 мин. като от време на време отваряйте и поливайте рибата със соса .
Когато е готова я извадете внимателно .Поставете в голяма чиния и гарнирайте с червения лук, който от захарта и оцета има леко сладко -кисел вкус .
Добро утро,Ванюшка!
ОтговорИзтриванеКрасиво изглежда тази порция риба...
Нищо че си пия кафето в офиса и за обяд трябва да се мисли.Вкусотия е това твоето готвене.....
Хубав ден-целувки!
Добро да е ,Жижи ...ама като гледам каква горещина се е задала още от сега :(...Благодаря и да ти е сладко кафенцето :*....целувки и прохладен ден :)!
ОтговорИзтриванеПак любимата ми рибка..Много вкусничка изглежда, Ванче :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,Зори :) !
ОтговорИзтриванеИв,голяма звезда е тази твоя пъстърва-много фотогенична и артистична беееееееее:)))Прекрасна рецепта!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,Миленка :)...застанала като за снимка :))) !
ИзтриванеМного хубаво се е извила в това легло от червен лук.Една от любимите ми риби!
ОтговорИзтриване