26.07.2012 г.

Сладкиш с праскови


                                            Сладкишът е много лек и добър за горещи летни дни! 

Продукти : 
2 яйца 
2 жълтъка 
80 гр. брашно 
80 гр. захар 
 щедра щипка джинджифил ( пресен или сух)

За крема : 
4 праскови 
50 гр. краве масло 
 3 с.л. захар 
1 равна с.л. брашно 

Разбийте с миксер яйцата и жълтъците със захарта . Добавете пресятото брашно и джинджифила . Покрийте дъното на правоъгълна тавичка с хартия за печене . Изсипете сместа и изпечете блата на 180 гр. Проба за готовност с дървено шишче. Извадете от фурната ,отстранете хартията и оставете блата да се охлади . 
Пригответе си крема : 
Обелете и намачкайте прасковите . Сложете ги в тенджерка с кравето масло и захарта . Варете 5-6 мин. Към края на варенето добавете брашното и оставете на котлона още 2-3 мин. като бъркате непрекъснато . 
Срежете изстиналия блат на две половини . Намажете единия с крема , отгоре поставете другия блат и сложете останалия крем . Украсете с праскови и стръкчета мента . За разкош ръснете върху целия сладкиш малко канела!  
                                                                                     Да ви е сладко! Чаооооо!



14 коментара:

  1. Разкошотийка голяма пак си направила Ванче.
    Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  2. Чао, Ванюшка!! Супер изглежда и звучи това сладкишче (страхотно обичам праскови), нищо, че е от миналата година :))!
    Колкото до таралежа съм абсолютно съгласна с теб, но пък е и удоволствие да споделиш със сродни души някоя и друга рецептичка!! Хубав и ползотворен ден, миличка!!Целувки!

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда страхотно, Ивче! И във фейса го гледах, супер е!

    ОтговорИзтриване
  4. таралеж, таралеж, ама много вкусен и полезен, както сладкиша, така и блогът ти:) Поздравления за хубавата рецепта и само напред и нагоре с усмивка!

    ОтговорИзтриване
  5. Хич не му личи да е от миналата година:)))))Много младежки изглежда,а и май е много вкусен този прасковен сладкиш....Прегръдки ,Ив!

    ОтговорИзтриване
  6. Привет Ванче:) :) :)Прекрасно плодово сладкишче,много апетитно изглежда с тия прасковки.Прекрасен ден ти желая!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Ийв, не мога да повярвам, но явно двете сме на една и съща вълна!
    И аз днес правих сладкиш с праскови. Много е различен от твоя, но ще опитам и него.
    Изглежда чудесно и звучи много вкусно. Целувам те*)

    ОтговорИзтриване
  8. Наистина блога си е голям ангажимент,но изваждай старите архивни снимки и тук-щяхме да го изпуснем този сладкиш.Изглежда вкусен.....Аз днес бях на вълна сливов сладкиш-умрях от жега докато го изпека.
    Хубава вечер,Ванюшка-целувки и от мен!

    ОтговорИзтриване
  9. Ивче, ние и миналогодишни ги харесваме :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  10. Ванюшкее, може да е от миналата година, но го публикуваш много на време. Много примамливо - вкусно изглежда с това кремче отгоре...ммм
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  11. Ванюша,супер много ми допада сладкиша то се знае,щом е сочен и с крем и плодове!Това кремче е една наистина интересна и лека вариация,трябва да опитам непременно!
    Прегръдки от мен!

    ОтговорИзтриване
  12. Еха, много ми харесва заради кремчето!И не е стар:)Изглежда супер@

    ОтговорИзтриване
  13. Благодаря ви ,момичета за милите и остроумни коментари :) !
    Хубав петък ! Прегръдки :*!

    ОтговорИзтриване
  14. Ивана, ама хич не ми е минало през акъла,че в Италия ядете само праскови!При тази средиземноморска кухня, с паста екзотични плодове и зеленчуци и да не изброявам...
    Супер десертче с хубаво кремче-свежо и подходящо за сезона.Слънчеви и много топли прегръдки!

    ОтговорИзтриване