21.07.2012 г.

Раковини с патладжан и кайма


 Ей , до лудост може да те докара липсана на интернет в днешно време, по скоро липсата на добра връзка, чета всичко , не виждам нищо! Едва днес съм с поносим интернет!
Бъразм да напиша рецептата ,че току-виж пак излезя от строя! бях публикувала преди време едни раковинки ,които се харесаха много в къщи . Преди дни открих и тези ,като тук само пълнежа е друг ,но от там и вкуса е различен. Затова реших да публикувам  рецептата ! 


Продукти за 2 порции: 
1 не много голям патладжан
200 гр . сурова наденица или кайма
130 гр. паста( под формата на раковини или друга удобна за пълнене)
300 гр. домати (от консерва)
20 гр. пармезан 
100 гр. моцарела
2 скилидка чесън 
зехтин 
чер пипер 
В теджера с подсолена вода сварете пастата според указанията на опаковката . Прецедете и оставете да се охлади . Леко може да полеете със зехтин и объркате за да не се слепва. Нарежете патладжана на ситни кубчета . Размийте каймата с много малко вода . Запържете в тиган ситно нарязаната скилидка чесън с 1 к.ч. зехтин . Добавете каймата и патладжана . Пържете около 5 мин. Свалете от огъня и подправете с чер пипер и сол (ако е необходимо ). 
В малка тенджерка налейте зехтин , запържете чесъна и добавете доматите . Сгъстете ги за около 10 мин. 
Излейте доматената салца в тавичка удобна за печене . Напълнете раковините със патладжанената смес и ги подредете в тавичката . Помежду им сложете парчета нарязана моцарела . Ръснете с пармезан и печете ястието на 190 гр. 10 мин. 
Сервирайте топло !  Да ви е сладко ! Чаоооо и хубава съботна вечер!  


7 коментара:

  1. Страхотна идея за пълнеж Ийв!
    Много са хубави и вкусни!
    Прегръщам те*)

    ОтговорИзтриване
  2. Много ми харесват тези пълнени раковини! Вчера ги гледах в магазина, но не ги взех и чак яд ме хваща, защото другите продукти ги имам в наличност. Със сигурност ще ги приготвя! Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Разкошни са! Идеята ми харесва и си набелязвам рецептата. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Не съм ги приготвяла по този начин раковинките,но следващият път ще се възползвам от твоята рецепта, Ив!Чудни са:))))))))

    ОтговорИзтриване
  5. Невероятна красота Ванче как само си го поднесла направо ми се приядоха:)
    Плънката е супер и тя, а снимките ти направо са трепач.
    Силни прегръдки мила моя!

    ОтговорИзтриване
  6. Ванюша,с тази твоя вкусна паста всеки път ужасно много съблазняваш!
    Още едно от предимството на Италия-да имаш под ръка море от разновидности на паста!Чудесно си се справила с ястието и този път!Тези раковинки са хем симпатични,хем сочни от пълнежа!
    Усмихната неделя!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ви ,момичета :* ! Прекрасна неделя :) !

    ОтговорИзтриване