3.08.2012 г.

Торта с праскови


Ако сте забелязали все ей такива го джуркам, Роби обича сухи сладкиши , а аз нали съм все с ограничения за тях и си ги хапва само той! Докато свърши единия вече съм открила и забъркала следващия ....щото какво е завършек на обяд или вечеря без нещо сладичко, десерта винаги е гордата корона на доброто хапване според Роби!


Това торте го открих  в списание ''Vero cucina'' ! Ето ви рецептата , много бърза и лесна. 

Продукти : 
4 праскови 
150 гр. брашно 
70 гр. царевично нишесте 
3 яйца
200 гр. захар 
100 мл. прясно мляко 
1 портокал 
1 пак. бакпулвер 
щипка сол
пудра захар 
чашка ром 

Нарежете прасковите на полумесеци и ги полейте със сока на портокала и рома . Оставете ги за 30 мин. да поемат ароматите . В купа разбийте яйцата и захарта на пяна . Размесете брашното с нишестето и бакпулвера . Прибавете го при яйчената смес . Добавете настърганата кора на портокала и щипка сол. 
В тавичка (26 см ) постелете намокрена и изцедена от водата хартия за печене . Изсипете сместа и сложете в предварително загрята на 180 гр. фурна за 10 мин. Подсушете парчетата праскови с кухненска салфетка . Извадете печивото от фурната и наредете отгоре му прасковите . Поръсете с пудра захар и върнете за доопичане още около 30 мин. Готовата торта поръсете още топла с пудра захар . 
Да ви е сладко :) ! Чаооооо , а аз започвам приготовленията за утре вечер! :* 


20 коментара:

  1. Наистина бърза и вкусна! Пък и аз съм по сухите сладкиши, така че пу за мен!:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Траянче ....:) за теб да е:) !

      Изтриване
  2. Прекрасна торта си сътворила Ванче.Много ми хареса рецептата.Моите сладури да са живи и здрави хапват и сухи и сиропирани претенции никакви само да има:) :) :)Хубав ден ти желая Ванче.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти ,Танче ...ох ,де да сме и ние в къщи така без претенции :)))) ! Да са ти живи и здрави сладурите ,че да похапват сладко :) ! Хубави почивни дни :) !

      Изтриване
  3. Ванюша,много голям късметлия е Роби с дама като теб-усмихната,сърдечна и прекрасна кулинарка!
    Мен пък ме втриса от сухи десерти,затова тази торта порядъчно бих я сиропирала :) и ще ми бъде идеална.
    Прегръдки и хубав уикенд и на двамата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси ,благодаря ! То и аз като теб бих поляла щедро със сироп ....много обичам сиропирани десерти ,а за реване ''мра'' :))) ...! Хубав уикенд и на теб! Прегръдки :*!

      Изтриване
  4. Чао, Ванюшка! Разбира човека от добро хранене (без десерт някак е незавършено и не може да изпиташ пълно удоволствие), затова не го лишавай (не че го правиш де :))! Тортичката е невероятна, точно като за лятото и сезона на най-обичаните от мен плодове! Непременно ще я направя! Благодаря, че сподели! Целувки и поздрави на прекрасното ти, грижовно другарче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти ,Руми ! Ще ти хареса ,ще видиш :)) !
      Хубави почивни дни ! Прегръдки :* !

      Изтриване
  5. Ванче, толкова е пухкав тоя десерт, че ме изкушаваш още утре да го направя. Тъкмо имам и праскови! Умирам за такива сладкиши. Ще ти открадна рецептичката да знаеш :)
    Видях, че имаш много хубави рецепти с тиквички и патладжани. Ще се радвам да се включиш в колекцията ми: http://www.mycookingcreations.com/2012/07/e-il-tempo-di-zucchini-e-melanzane-la.html
    Поздрави и хубав уикенд :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Блрагодая ,Мария :) ! Ще ти хареса тортичката , а аз с удоволствие ще се включа в колекцията ти :) !
      Хубава събота и неделя !

      Изтриване
  6. Тортата ти е чудесна, Ваня! Много ароматна и вкусна!

    Прегръдки и пожелание за една прекрасна петъчна вечер/нощ и незабравими почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  7. Пак си правила сладки чудесии в кухнята Ваня!
    Боже неуморна си!
    И каква е пухена от нишестето тази тортичка, че и лесна за правене!
    Ще я приготвя и аз, сега праскови колко искаш, тъкмо на време.
    Приятно празненство от мен и една силна прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  8. И аз подкрепям Роби за сладичкото-не мога да не си хапна.Но пък предпочитам сиропираните-е,и на този няма да откажа де...страхотен ти е десерта,Ванюшка!

    ОтговорИзтриване
  9. Аз не само, че съм забелязала, ами те наблюдавам доста изкъсо дето му се вика:):):) Отново ме впечатли, Ив! Не само сладкиша, а начина на поднасяне и всичко, което влагаш в домакинството и дома си ме впечатляват! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  10. Чудесна рецепта! И аз ги обичам повече тези несиропираните. Надявам се, че си прекарала страхотно съботата :-)!

    ОтговорИзтриване
  11. Ванче, направих я! И почти свърши, чудна стана тортичката. С лекинки промени, като нямах портокал, но настъргах лайм, а вместо ром ги напръсках с марсала. Много се притесних да не стане твърд, но стана много пухкав и ароматен. Благодаря ти пак! По нататък ще пусна снимки, че времето нещо не стига за нищо :)
    Хубава вечер ти желая! Чаоооо :)

    ОтговорИзтриване
  12. Ийв, страхотийка е сладкиша!
    Бърз и ароматен!
    Прегръдки за теб и поздрави за унищожителя на сладкиша*))))

    ОтговорИзтриване
  13. Ив, много пухкав и сочен ми изглежда този сладкиш!
    Много елегантно си го представила!

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря ви ,момичета :) ! Целувки !

    ОтговорИзтриване