11.08.2012 г.

Пъстърва в бекон


 Веднага искам да кажа ,че рецептата е странна и вкуса може да не хареса на всеки ...
Замених прошутото с бекон ,а за пекориното изобщо не се реших да сложа ...стигаше ми вкуса на бекона,  да се подложа на експеримента -риба със сирене щеше да ми дойде малко в повече ....Рецептата е от тук и ако все пак решите да я опитате  - ето  я: 




Продукти : 
1 пъстърва около 300 гр. 
100 гр. бекон 
50 гр. галета 
1 връзка магданоз
скилидка чесън 
 1 чаша бяло вино 
1 к.ч. зехтин
сол
2 с.л. оцет, 2 с.л. вода
Почистената и измита риба мариновайте за кратко с оцета и водата . В купа объркайте добре галетата ,ситно нарязания магданоз, пресованата скилидка чесън ,сол и зехтин . 
Напълнете рибата и започнете да я увивате с тънко нарязани ленти бекон . Подмажете тавичка с олио я прехвърлете вътре  . Печете в предварително загрята фурна на 180 гр. 15 мин. Извадете тавата и полейте рибата с бялото вино . Запечете отново за 15 мин. 



 Поднесете с печени с розмарин и чесън картофки ! Опитайте смело......може пък да ви хареса! Да ви е сладко ! Чаоооо и хубав ,спокоен уикенд :* !


18 коментара:

  1. ООоо,задължително ще ми хареса...!Кога сготви, кога снима!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Рибката е от снощната вечеря ,Бети :)) ....за обяд тепърва се втурвам в кухнята :)) ! Хубава събота :) !

      Изтриване
  2. Ванче тъкмо имам във фризера пастърва и не знаех какво да я правя а тази рецепта много ми хареса.
    Толкова хубаво е станало и много апетитна.
    Прегръщам те мила моя!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Зиче :)...да ти е сладко ,мила :* !
      Прегръдки и хубава събота и неделя !

      Изтриване
  3. Не обичам риба, но това изглежда чудесно!
    Целувки*)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ,Кате :) ...целувки и за теб :* !

    ОтговорИзтриване
  5. Супер, и аз правя такава рибка. Обаче преди малко я видях и във ФБ-май там не съм те разпознала явно, а си ми приятелка, хи-хи...шарен свят!
    Приятен ти уикенд!

    ОтговорИзтриване
  6. Ивана, объркала съм се -ето сега вече ти изпратих покана за приятелство. Но, впечатлих се, че сме родена на една и съща дата - усещах аз, че сме от една порода!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ,Мария :) ....не знам как е при теб ,но аз много си харесвам рожденната дата ...и числото и месеца:)) !
      Хубав уикенд :)!

      Изтриване
  7. Ивче, изглежда страхотно! Непременно ще ми хареса вкусът:)

    ОтговорИзтриване
  8. Много интересно предложение, обичам пъстървата и ще я пробвам с прошуто. На скара дали ще стане?
    Хубава неделя от мен и лека нощ :)

    ОтговорИзтриване
  9. Рецептата е чудесна Ванче, но за мен без бекон. У нас бекона не е на особено почит, но пък рибката е много обичана. Твоята рецепта и без бекон е многообещаваща и човек би могъл да си оближе пръстите.

    Прегръдки, мила и една приятна вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  10. Аз съм от онези, които непременно биха опитали;) Че и със сирене;)
    ЧУдесна пъстърва, Ивана!

    ОтговорИзтриване
  11. Отдавна не съм влизала,но още щом видях тази красота нямаше начин да те подмина мила!
    изглежда невероятно,и бих рискувала да я опитам !
    прегръдки и прекрасна неделя ти желая!

    ОтговорИзтриване
  12. И на мен би ми харесала тази рецепта-как е препечена отгоре.....
    Поздрави и хубава вечер,мила!

    ОтговорИзтриване
  13. Ив, вече те похвалих, ама пак да си кажа аз, че това е уникална рецепта, а поднасянето... по-добре да седна...:):):). Целувки от мен и приятна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  14. Красиво изглежда рибката така нивата като вързопче,Ив!Винаги е добре да се експериментира умерено,създава разнообразие,нали?!
    Прегрдки,мила!

    ОтговорИзтриване
  15. Благодаря ви ,момичета :) !Ще се радвам да споделите мнение ,ако приготвите рецептата :) ! Хубава нова седмица и голяма прегръдка от мен :* !

    ОтговорИзтриване